HEJSAN !
Goda småfrallor, med grahamsmjöl i degen
Väldigt lättbakat bröd !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 liter röd mjölk
100 g smält smör / margarin
8 dl grahamsmjöl
ca 4 - 5 dl vetemjöl, Berte Qvarn
50 g jäst = 1 paket
2 tsk salt
eventuellt 1 dl vetekli
SÅ HÄR GÖR DU :
1)SMULA sönder jästen i en bunke .
Slå över en blandning av smält smör/margarin
och mjölk som ljummats .
Rör om tills jästen är löst - tillsätt då allt övrigt .
Arbeta degen 2 - 3 minuter .
Jäs den i 30 minuter .
2) TA upp degen på bakbord och knåda lätt .
Forma till runda bullar som läggs på bakpappers-
klädda plåtar .
Jäs ca 20 minuter, grädda 15 - 20 minuter ,
i 250 graders ugnsvärme .
3 ) LÅT bröden kallna under bakduk .
De går bra att frysa .
LYCKA TILL !