lördag 12 augusti 2023

MIN KRISPIGA POTATISGRATÄNG . 2 PERS . (vegetarisk)

 

                     HEJSAN  !


SÅ HIMLA GO !


HÄR  ÄR  RECEPTET :

1 msk olivolja

400 g  potatis

1 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar

2 msk olivolja

2 msk sesamfrön


SÅ HÄR GÖR DU :
OLJA  en  ugnsfast  form  väl .

SKALA och skiva  potatisen  mycket tunt .

LÄGG  den  som  " tegeltak " på  formens  botten .

SALTA  och  peppra .

FORTSÄTT  med  ett  nytt  lager  potatis . 

PENSLA  det översta  lagret potatisskivor med olja .

MAL sesamfrön  strö  dem  över .

GRATINERA  i 200 grader i 35 minuter .

( såklart kan Du ha vad Du vill till gratängen , )                )


HOPPAS DET SMAKAR !

LYCKA TILL !

PUDDING PÅ FARMORS VIS . 3 PERS. (vegetarisk pudding)

 

                      HEJSAN  !


GAMMALDAGS  MAT !

Jag  kände  mig  som  min  farmor  

när  jag  gjorde  det  här  receptet .

Med  en  sallad  till   har  man  en 

hel  måltid .


HÄR ÄR RECEPTET :
3/4  dl basmatiris

1 1/2  dl  vatten

2  lagerblad

6  sviskon

1  dl pumpafrön

1  medelstor potatis

1  stor  morot

1  dl grädde

1/2  dl  smör

 1 tsk  salt

1/2  tsk  kryddpeppar


SÅ HÄR GÖR DU :

SKÖLJ  och  koka  riset  med  lagerbladen .

KOKA   sviskonen - svarta torkade plommon .

MIXA  pumpafrön .

SKALA  och  riv  potatis och  morot .

BLANDA  ner  alla  ingredienser  i  en  skål .

BRED  ut  hälften  av  smeten  i  en  ugnsform.

FÖRDELA  sviskonen  ovanpå,  smeta ut resten 

av  färsen  och  platta  till  den .

GRÄDDA  puddingen  i  200  grader  i  ca  30  min.

SERVERA  puddingen  med  sallad  och  kokta  grönsaker .


HOPPAS ATT DEN SMAKAR .

JÄTTEGOD  VEGETARISK  PUDDING .

LYCKA TILL !