söndag 14 augusti 2016

JORDNÖTSBULLAR CA 25 ST.



HEJSAN !

Smaka på dessa , -  vi gillar dom!

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
2 1/2 dl mjölk.
50 g smör/margarin,
1 ägg,
1 1/2 dl socker,
9- 11 dl vetemjöl, + lite till ut- baket.

FYLLNING :
1 dl JORDNÖTSSMÖR,
1 dl florsocker ,
ca 1 dl hackade honungsrostade jordnötter,
PENSLING :
1 ägg, + ca  1/2 dl honungsrostade JORDNÖTTER .

SÅ HÄR GÖR DU :
LÖS upp jästen i mjölken som blandas med smöret
och värms till 37 grader.
Tag i ägg , socker och så mycket mjöl att det blir
en fast deg.
Låt degen jäsa väl övertäckt ca 30 minuter.
Kavla ut den till en stor kaka, lika stor som en
vanlig ugnsplåt .
Bred på rums -tempererat  Jordnötssmör, strö på
florsocker och hackade Jordnötter.
RULLA ihop till en fast rulle och skär den i ca 25 bitar.
Lägg bitarna i pappers- formar och låt dem jäsa igen
ytterligare ca 30 minuter under handduk .
PENSLA med ägg och strö på hackade Jordnötter .
GRÄDDA bullarna ca 7- 9 min i 225 grader.

LYCKA TILL !

HALLONCHEESKAKE 10 BITAR .


HEJSAN !

Den här luftiga och krämiga CHEESCAKEN
är fylld med sommarfrukternas söta nyttigheter.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg,
6 msk flytande honung,
1 tsk vaniljsocker,
1 msk majsena,
400 g lätt färskost(12 %)
2 dl lätt CREME fraiche,
2 1/2 dl mandelbiskvier,
1 1/2 dl havregryn,
50 g smör,
1 urkärnad och skivad persika,
220 g färska hallon,
1 tsk florsocker,

SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ en springform, ca 23 cm i diameter,
med bakplåtspapper .
Sätt ugnen på 175 grader .
BLANDA ägg , honung, vaniljsocker och
majsena .  Vispa ner färskost och CREME fraiche.
Till en slät smet . Häll smeten i formen.
Slå lätt på formens kanter så att luftbubblor försvinner.
Grädda  30 minuter.
STÖT mandelbiskvierna till smulor i en skål och blanda
med havregryn.
Smält smöret och blanda ner mandelbiskvier och havregryn.
Ta ut formen ur ugnen efter 30 minuter och lägg på
mandelbiskvi-blandningen, pressa ner blandningen  i ett
jämt lager.
GRÄDDA ytterligare 10 minuter.
Skaka lätt för att se om kakan är färdig.
Den ska vara fast.  Låt kakan svalna.
KYL kakan i 1- 2 timmar .  Lossa formens kant och vänd
upp kakan på ett fat .
GARNERA med persika och hallon och pudra till sist
över florsocker .

Detta är en riktig VITAMIN-KICK !
LYCKA  TILL !