lördag 2 augusti 2014

SNABBA ÄPPELKAKAN 15-20 BITAR .

Hej Alla !
Nu börjar semestern lida mot sitt slut
så nu sätter vi igång att baka litegrann .
Käckt att ta fram ur frysen .
Receptet är bakat i långpanna.

6 äpplen
1/2 dl strösocker
1-2 msk kanel (mald)
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 - 3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1/2 - 1 tsk mald kardemumma
2 1/2 - 3 dl mjölk
125 g smält smör
hackad mandel

Så  här gör DU;
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala och kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda socker och kanel .
Vänd äppelklyftorna i sockerblandningen.
BLANDA vetemjöl , socker . bakpulver ,
kardemumma och rör ner mjölken tills
smeten är slät .
Häll i långpanna med bakplåtspapper
ca 25 x 40 cm .
Stick ner äppelklyftorna i smeten.
HÄLL det smälta smöret över och strö
över mandeln .
GRÄDDA i 20-25 minuter tills kakan har
stannat helt .
LÅT kakan svalna och skär den i rutor .

Den här kakan gjorde jag när mina barn
var små , lätt att ta med ut till fika för
stora och små .

LYCKA TILL!