torsdag 21 december 2017
SAFFRANSRIS MED RÄKOR 4 PORT .
HEJSAN !
Å ,, det var gott !
TREVLIG och lättlagad bjudrätt ,
serveras varm, men kan lagas i förväg
och serveras kall.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
2 röda paprikor ,
1/2 g saffran ,
4 port. ris,
1 kg räkor ,
DILL- & GRÄSLÖKSSÅS :
2 dl CREME Fraiche ,
2 msk majonnäs ,
1/2 dl hackad dill ,
1/2 dl klippt gräslök ,
GARNERING :
salladsblad ,
dillvippor,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
Ställ kallt .
SKALA och finhacka löken, ansa och tärna paprikan .
Fräs hacket mjukt några minuter under omrörning
tillsammans med saffran i en stekpanna .
Smaka av med salt och peppar .
KOKA riset enligt anvisningar på förpackningen .
Skala räkorna .
Ta undan ca 25 räkor och blanda resterande räkor med
saffransfräset och det varma riset .
SKÖLJ en rund sockerkaka -form (med hål i mitten ) som
rymmer ca 1 1/2 liter med kallt vatten .
LÄGG de 25 sparade räkorna i en tät ring i botten på
formen .
Packa ris-blandningen hårt i formen och tryck till .
STJÄLP upp riset på ett stort fat .
GARNERA med små salladsblad och dillvippor .
TIPS ! Det går också bra att ställa formen i ugnen på
175 grader för varmhållning fram till servering.
Avlång sockerkaka form kan också användas .
GOD JUL ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)