lördag 3 februari 2024

FILE ' MED GRÖN SÅS , 4 PORT.



                        HEJSAN ! 

Detta är en trevlig kycklingrätt,  med sås 

som har fått färg och smak av spenat, 

sparris och persilja .

mm...! himla go!


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g kycklingfile

salt å peppar

1 msk smör eller margarin

SÅS  :

2 dl hönsbuljong

100 g bladspenat

200 g  grön sparris

1 dl bladpersilja

2 dl kräm fraiche 5 %

DEKORATION :
sparrisknoppar 

rädisor

SERVERING :
Kokt potatis


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  KRYDDA  kycklingfilerna med salt och peppar .

Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn fileerna .

Stek sakta tills de är genomstekta ,  ca  15 minuter .

2,  KOKA  upp buljong .

Grovhacka  spenaten  och rör ner den i buljongen.

Skär sparrisstjälkarna i 1 cm  långa bitar  och

lägg  ner i buljongen .  Spara  knopparna .

Låt sjuda under lock ca 10 minuter .

3,  MIXA  buljongen med spenat, sparris och

persilja i en matberedare,  eller mixer .

Häll tillbaka såsen i grytan och tillsätt kräm fraiche.

Låt såsen bli genomvarm .

4,  SKÄR  file'erna  i skivor .

Lägg upp på fat  och dekorera med sparrisknoppar

och rädisor .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


TIMJAN KRYDDAD SKINKGRYTA , 4 PORT ,



                         HEJSAN  !


SNABB ,  ENKEL  OCH MUSTIGT GOD GRYTA .


HÄR ÄR RECEPTET :
500 g skinka

1 msk kinesisk soja

1 tsk timjan

1 vitlöksklyfta

400 g krossade tomater

2 msk tomatpure'

2 tsk potatismjöl

3 msk vatten

SERVERA med kokt ris

och en god sallad .


SÅ HÄR GÖR DU :

FINSTRIMLA  skinkan .  

BLANDA den med soja och timjan .

PRESSA  vitlöksklyftan .

KOKA upp krossade tomater med 

tomatpure' .

VÄND ner skinkblandningen och 

låt sjuda under lock 10 minuter .

BLANDA potatismjöl med vatten

och rör ner det i grytan .

LÅT koka upp .

SERVERA med  ris och sallad .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !