HEJSAN !
Detta är en trevlig kycklingrätt, med sås
som har fått färg och smak av spenat,
sparris och persilja .
mm...! himla go!
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kycklingfile
salt å peppar
1 msk smör eller margarin
SÅS :
2 dl hönsbuljong
100 g bladspenat
200 g grön sparris
1 dl bladpersilja
2 dl kräm fraiche 5 %
DEKORATION :
sparrisknoppar
rädisor
SERVERING :
Kokt potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
1, KRYDDA kycklingfilerna med salt och peppar .
Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn fileerna .
Stek sakta tills de är genomstekta , ca 15 minuter .
2, KOKA upp buljong .
Grovhacka spenaten och rör ner den i buljongen.
Skär sparrisstjälkarna i 1 cm långa bitar och
lägg ner i buljongen . Spara knopparna .
Låt sjuda under lock ca 10 minuter .
3, MIXA buljongen med spenat, sparris och
persilja i en matberedare, eller mixer .
Häll tillbaka såsen i grytan och tillsätt kräm fraiche.
Låt såsen bli genomvarm .
4, SKÄR file'erna i skivor .
Lägg upp på fat och dekorera med sparrisknoppar
och rädisor .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !