Hoppas att DU gillar denna
så himla go.
1 dl hasselnötter
125 g matfett
1 dl mysli
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
FYLLNING:
2 1/2 dl vaniljvisp
1 liter jordgubbar,
(rensade)
1 dl gelesocker
1 dl vatten
Så här gör DU:
Mal nötterna i en matberedare.
Tillsätt matfettet i bitar,
mysli,mjöl och socker,kör tills
det börjar bli en klump.
Ta upp degen och tryck ut i en
pajform,22 cm i diameter.
Ställ kallt i 30 min.
GRÄDDA i 200 grader,ca 20 min.
Låt den kallna.
Vispa vaniljvispen tjock och
häll i pajskalet.
Lägg på delade jordgubbar.
Koka gelesocker och vatten
enl förpackningen,
skeda över pajen.
Dekorera gärna med citronmeliss-blad
i mitten.
Så himla fint.
TREVLIG MIDSOMMAR!
onsdag 22 juni 2011
JORDGUBBS-BUBBEL 1 GLAS.
I denna drink har jag
mousserande vin,
men DU kan ta cider
eller alkoholfritt vin.
Det har jag provat, så
jag vet att det går också bra.
3 jordgubbar
citronmeliss
2 cl koncentrerad
flädersaft
15 cl mousserande vin
Så här gör DU:
Skiva jordgubbarna och lägg i
ett glas med hackad citronmeliss.
Häll i saft och mousserande vin.
Servera direkt.
TREVLIG MIDSOMMAR!
mousserande vin,
men DU kan ta cider
eller alkoholfritt vin.
Det har jag provat, så
jag vet att det går också bra.
3 jordgubbar
citronmeliss
2 cl koncentrerad
flädersaft
15 cl mousserande vin
Så här gör DU:
Skiva jordgubbarna och lägg i
ett glas med hackad citronmeliss.
Häll i saft och mousserande vin.
Servera direkt.
TREVLIG MIDSOMMAR!
DRÖM-DESSERT 4 PORT.
Så här kan man göra det enkelt
för sig,men ändå så himla gott
och dessutom ser det LYXIGT ut.
1/2 liter jordgubbar
8 drömmar(småkakor)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl kesella (10%)
Så här gör DU:
Skölj och rensa jordgubbarna
och dela dem i bitar.
(Låt blomfnaset sitta kvar som
dekoration)
Krossa drömmarna lätt.
Vispa grädden och blanda
med kesellan.
Varva jordgubbar,kakor och
grädde i glas.
Toppa med en jordgubbe med "fnas"
mmm... så gott.
TREVLIG MIDSOMMAR!
för sig,men ändå så himla gott
och dessutom ser det LYXIGT ut.
1/2 liter jordgubbar
8 drömmar(småkakor)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl kesella (10%)
Så här gör DU:
Skölj och rensa jordgubbarna
och dela dem i bitar.
(Låt blomfnaset sitta kvar som
dekoration)
Krossa drömmarna lätt.
Vispa grädden och blanda
med kesellan.
Varva jordgubbar,kakor och
grädde i glas.
Toppa med en jordgubbe med "fnas"
mmm... så gott.
TREVLIG MIDSOMMAR!
JORDGUBBS-CHEESECAKE 10 PORT.
Här får NI receptet på min
MIDSOMMAR-TÅRTA, som jag ska
bjuda på.
200g chokladcookies
75g matfett
FYLLNING:
250g jordgubbar
200g färskost
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
GARNERINg:
Jordgubbar
Så här gör DU:
Kör kakorna till smulor
i matberedaren.
Smält matfettet och blanda i.
Tryck ut blandningen i en
form med löstagbar botten
ca 22 cm i diameter.
Ställ kallt i 15 min.
Skölj och rensa jordgubbarna
(ta bort blomflugan efter DU har sköljt dem,
annars rinner vattnet ner i jordgubben)
och mixa dem grovt med färskosten.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa gulor och socker pösigt,
rör ner färskosten.
Vispa grädden och rör i .
Vispa vitorna till hårt skum
och vänd ner i smeten.
Häll det i formen och FRYS in i ca 4 tim.
GARNERA med jordgubbar.
DU kan gärna låta botten vara kvar
under tårtan och bara ta bort ringen runt,
när DU ska servera.
Det blir mera stabilt då.
TREVLIG MIDSOMMAR!
MIDSOMMAR-TÅRTA, som jag ska
bjuda på.
200g chokladcookies
75g matfett
FYLLNING:
250g jordgubbar
200g färskost
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
GARNERINg:
Jordgubbar
Så här gör DU:
Kör kakorna till smulor
i matberedaren.
Smält matfettet och blanda i.
Tryck ut blandningen i en
form med löstagbar botten
ca 22 cm i diameter.
Ställ kallt i 15 min.
Skölj och rensa jordgubbarna
(ta bort blomflugan efter DU har sköljt dem,
annars rinner vattnet ner i jordgubben)
och mixa dem grovt med färskosten.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa gulor och socker pösigt,
rör ner färskosten.
Vispa grädden och rör i .
Vispa vitorna till hårt skum
och vänd ner i smeten.
Häll det i formen och FRYS in i ca 4 tim.
GARNERA med jordgubbar.
DU kan gärna låta botten vara kvar
under tårtan och bara ta bort ringen runt,
när DU ska servera.
Det blir mera stabilt då.
TREVLIG MIDSOMMAR!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)