onsdag 22 juni 2011

JORDGUBBS-PAJ 6 PORT.

Hoppas att DU gillar denna
så himla go.

1 dl hasselnötter
125 g matfett
1 dl mysli
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker

FYLLNING:
2 1/2 dl vaniljvisp
1 liter jordgubbar,
(rensade)
1 dl gelesocker
1 dl vatten

Så här gör DU:
Mal nötterna i en matberedare.
Tillsätt matfettet i bitar,
mysli,mjöl och socker,kör tills
det börjar bli en klump.

Ta upp degen och tryck ut i en
pajform,22 cm i diameter.
Ställ kallt i 30 min.
GRÄDDA i 200 grader,ca 20 min.
Låt den kallna.

Vispa vaniljvispen tjock och
häll i pajskalet.
Lägg på delade jordgubbar.

Koka gelesocker och vatten
enl förpackningen,
skeda över pajen.
Dekorera gärna med citronmeliss-blad
i mitten.
Så himla fint.

TREVLIG MIDSOMMAR!

JORDGUBBS-BUBBEL 1 GLAS.

I denna drink har jag
mousserande vin,
men DU kan ta cider
eller alkoholfritt vin.
Det har jag provat, så
jag vet att det går också bra.

3 jordgubbar
citronmeliss
2 cl koncentrerad
flädersaft
15 cl mousserande vin

Så här gör DU:
Skiva jordgubbarna och lägg i
ett glas med hackad citronmeliss.

Häll i saft och mousserande vin.
Servera direkt.

TREVLIG MIDSOMMAR!

DRÖM-DESSERT 4 PORT.

Så här kan man göra det enkelt
för sig,men ändå så himla gott
och dessutom ser det LYXIGT ut.

1/2 liter jordgubbar
8 drömmar(småkakor)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl kesella (10%)

Så här gör DU:
Skölj och rensa jordgubbarna
och dela dem i bitar.

(Låt blomfnaset sitta kvar som
dekoration)

Krossa drömmarna lätt.
Vispa grädden och blanda
med kesellan.

Varva jordgubbar,kakor och
grädde i glas.
Toppa med en jordgubbe med "fnas"

mmm... så gott.

TREVLIG MIDSOMMAR!

JORDGUBBS-CHEESECAKE 10 PORT.

Här får NI receptet på min
MIDSOMMAR-TÅRTA, som jag ska
bjuda på.

200g chokladcookies
75g matfett
FYLLNING:
250g jordgubbar
200g färskost
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
GARNERINg:
Jordgubbar

Så här gör DU:
Kör kakorna till smulor
i matberedaren.
Smält matfettet och blanda i.
Tryck ut blandningen i en
form med löstagbar botten
ca 22 cm i diameter.
Ställ kallt i 15 min.

Skölj och rensa jordgubbarna
(ta bort blomflugan efter DU har sköljt dem,
annars rinner vattnet ner i jordgubben)
och mixa dem grovt med färskosten.
Dela äggen i gulor och vitor.

Vispa gulor och socker pösigt,
rör ner färskosten.
Vispa grädden och rör i .

Vispa vitorna till hårt skum
och vänd ner i smeten.
Häll det i formen och FRYS in i ca 4 tim.
GARNERA med jordgubbar.

DU kan gärna låta botten vara kvar
under tårtan och bara ta bort ringen runt,
när DU ska servera.
Det blir mera stabilt då.

TREVLIG MIDSOMMAR!