onsdag 20 december 2017
FRISK FRUKTSALLAD 6 PORT.
HEJSAN !
I dag var vi på julbord, jag tog lite av allt,
men jag blev så mätt ändå .
En frisk fruktsallad att avsluta med hade
inte varit fel .
HÄR ÄR RECEPTET :
på min fruktsallad .
1 apelsin,
1 mango,
2 äpplen,
2 kiwier,
2 bananer,
1 ask vindruvor,
1 dl hackade hasselnötter ,
GLASSKRÄM :
3 äggulor,
1/2 dl strösocker,
1/2 msk vaniljsocker ,
3 dl vispgrädde,
SERVERING: maränger .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med glass - kräm :
Vispa äggulor , socker och vaniljsocker pösigt.
Vispa grädden ganska fast .
Vänd ner grädden i äggule - blandningen.
Låt krämen stå kallt fram till servering.
SKÖLJ och skala frukterna , äpplena kan ha kvar skalet.
Skär frukterna i bitar, halvera vindruvorna .
Rosta nötterna på svag värme i en stekpanna,
låt dem svalna .
VARVA frukterna i portionsskålar eller i en stor skål .
Strö över nötterna .
SERVERA med glass-krämen .
Ha gärna maränger till .
Överbliven glass-kräm kan förvaras i kylen
några dagar eller frysas och ätas som glass.
GOD JUL ,
LYCKA TILL !
MAMMA ELSIES, FAVORIT, 12 BITAR
HEJSAN !
AMBROSIAKAKA.
Mammas Elsies favorit, på jul-kaffebordet får man inte glömma !
Den är så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör /margarin ,
3 ägg ,
2 1/2 dl strösocker eller rörsocker,
2 1/2 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
GLASYR :
3 dl florsocker ,
2 msk pressad apelsin ,
50 g syltat apelsinskal
UGN : 175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen
i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diam.
Pensla papper och kant med smör och bröa formen .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Vänd ner mjöl, bakpulver och rör varsamt till en slät smet.
Häll smeten i formen .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen tills den är
genomgräddad och ytan har fått fin färg , 30-40 min.
Låt kakan svalna lite .
Stjälp upp den på galler och låt kallna under bakduk .
Dra av papperet och placera kakan på serveringsfatet,
eller förpacka lufttätt om kakan ska frysas in .
GLASYR :
BLANDA florsocker och saft till en slät glasyr .
Bred glasyren på kakan och strö på de syltade apelsin-
skalen . Låt stelna .
GOD JUL ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)