HEJSAN !
MORÖTTER gör alltid bakverk så saftiga och goda .
Smaka själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
2 dl strösocker
50 g flytande smör och rapsolja
1 1/4 dl filmjölk
3 1/2 dl BERTE QVARN - Vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl fint riven morot
GLASYR :
35 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citronsaft
GARNERING :
Rivna morötter
och hackade valnötter
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
Vispa ägg och socker fluffigt .
Tillsätt smör- och rapsolja och filmjölk .
BLANDA ihop mjöl, kanel, bakpulver
och bikarbonat i en separat skål.
Vänd ner detta i äggsmeten och rör sist
ner de rivna morötterna .
Fördela smeten i muffinsformar och
GRÄDDA 15 -20 minuter. Låt svalna .
VISPA ihop ingredienser till glasyren .
När muffinsen kallnat , bred eller spritsa ut glasyren
och dekorera med rivna morötter och hackade valnötter .
LYCKA TILL !