tisdag 25 maj 2021

FIRA MAMMA MED EN LJUVLIG P...10 - 12 BITAR.


                                           HEJSAN  !

PÄRONKAKA,

EN LÄTTBAKAD  MJUK KAKA MED SMAK 
AV PÄRON OCH CITRON .
HÅLLER SIG SAFTIG FLERA DAGAR .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g  rumsvarmt smör / margarin
2 1 /2  dl strösocker
3  ägg
2  tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
skal av 1/2 citron
1/2  dl  drickfärdig päronsaft
2 stora päron 
saft av 1/2 citron

DEKORATION :
75 g  mörk choklad
UGN  175 GRADER 

 SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst .
Tillsätt äggen ett i taget,  rör kraftigt .
BLANDA  mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt  mjöl-blandningen , citronskal  och 
päronsaft .  RÖR till en jämn  smet .
Skala och kärna ur päronen .
Skär dem i klyftor, droppa citronsaft över 
päronklyftorna .
Stick ner klyftorna i smeten , RÖR INTE OM NÄR
DU  HAR STUCKIT NER PÄRONEN I SMETEN 
SMÖRJ och bröa  en sockerkaka -form 
eller en ringform med hål i mitten som
rymmer ca  2 liter. HÄLL smeten i formen .
GRÄDDA kakan mitt i ugnen 40 - 45 min ,
känn efter med sticka att kakan känns torr.
Stjälp upp kakan och låt den svalna med 
formen som lock .
DEKORATION :  SMÄLT chokladen 
över vattenbad .
RINGLA  chokladen över kakan .

LYCKA TILL !