HEJSAN !
PÄRONKAKA,
EN LÄTTBAKAD MJUK KAKA MED SMAK
AV PÄRON OCH CITRON .
HÅLLER SIG SAFTIG FLERA DAGAR .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rumsvarmt smör / margarin
2 1 /2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
skal av 1/2 citron
1/2 dl drickfärdig päronsaft
2 stora päron
saft av 1/2 citron
DEKORATION :
75 g mörk choklad
UGN 175 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst .
Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt .
BLANDA mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt mjöl-blandningen , citronskal och
päronsaft . RÖR till en jämn smet .
Skala och kärna ur päronen .
Skär dem i klyftor, droppa citronsaft över
päronklyftorna .
Stick ner klyftorna i smeten , RÖR INTE OM NÄR
DU HAR STUCKIT NER PÄRONEN I SMETEN
SMÖRJ och bröa en sockerkaka -form
eller en ringform med hål i mitten som
rymmer ca 2 liter. HÄLL smeten i formen .
GRÄDDA kakan mitt i ugnen 40 - 45 min ,
känn efter med sticka att kakan känns torr.
Stjälp upp kakan och låt den svalna med
formen som lock .
DEKORATION : SMÄLT chokladen
över vattenbad .
RINGLA chokladen över kakan .
LYCKA TILL !