lördag 10 juni 2017

SKALDJURSPANNA 4 PORT.



            HEJSAN !

mmm..... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 g  räkor  med  skal,
1  ask  kräftstjärtar  i  lag ,
2 schalottenlökar ,
250 g  champinjoner ,
3 dl  grädde ,
2 msk  hummerfond ,
(1 msk konjak)
salt ,
kajennpeppar , stänk, - prova Dig fram
dill,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  räkorna  och  låt  kräftstjärtarna rinna  av .
Skala  löken  och  hacka  den .
Ansa  och  skiva  svampen .
FRÄS  lök  och  svamp  i  lite  matfett  tills  vätskan
har  kokat  in  och  svampen  har  fått  lite  färg.
TILLSÄTT  grädde  och  hummerfond .
Låt  allt  koka  upp  och  sjuda  några  minuter.
Smaka  av  med  (konjak)  salt  och  kajennpeppar.
RÖR  ner  skaldjuren  och  låt  allt  bli  genomvarmt
men  INTE  KOKA .
Strö  över  hackad  dill .
BJUD  luftigt  nykokt Jasminris eller bara  gott  bröd  till .

VARSÅGODA !
                                 LYCKA  TILL !