söndag 3 maj 2020

KYCKLINGSPETT MED .....4 PORT



                    HEJSAN !
....Med Ugnsrostade Grönsaker .

Härliga kycklingspett som DU gör i ugnen
med en god cashew-pesto
får Vi LYXA till oss med, i väntan på
bättre tider !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 träspett
700 g kyckling-FILE'
salt och svartpeppar'
1 msk smör/margarin
1 stor vitlöksklyfta
eller 2 mindre
skalet från en citron
1 dl persiljeblad
1 dl cashewnötter
1/2 dl olivolja
ROSTADE GRÖNSAKER :
300 g kvisttomater
1 sötpotatis
1 rödlök
1 squash
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på varmluft och 200 grader.
Blötlägg spetten i 20 minuter.
Gör först iordning grönsakerna .
Lägg tomaterna på en plåt, med bakplåtspapper.
Skala och skiva sötpotatisen och löken .
Skiva squash och finhacka vitlöken .
LÄGG alla grönsaker på en plåt och häll på olja.
Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 25 min.
Strö salt och peppar på kycklingen och bryn runt om
i en stekpanna med smör / margarin .
Trä upp på spetten och lägg på en ugnsplåt.
SKALA och dela vitlöksklyftan .
Lägg vitlök, citron, persilja och cashewnötter i en
matberedare och mixa .
Häll på oljan och mixa till en jämn pesto .
SMAKA av med salt och peppar.
Bred peston på kycklingspetten och sätt in i ugnen
i ca 15 minuter .
SERVERA kycklingspetten med de varma grönsakerna.

Till detta, kan det vara gott med en frisk "sås"
1 dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor - pressade
2 kläm på AKACIA Honung-flaskan .
Denna sås kan DU ha till allt !
Så himla god !

LYCKA TILL !