tisdag 16 juni 2015

MATJESTÅTA - MIDSOMMARAFTON.

Hej igen !

Den här får Du inte missa , en riktig höjdare !

BOTTEN:
75 g smör
225 g kavring utan kanter.
FYLLNING:
2 GELANTINBLAD
2 burkar matjessill  200 g /ST.
1 rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
3 dl CREME fraiche
150 g krämig färskost
GARNERING:
1 burk ansjovis a' 100 g
1/2 rödlök finhackad
2 msk klippt gräslök
citron

Så här gör DU:
SMÄLT smöret.
Mixa brödet till smulor och häll i smöret.
Spänn fast ett bakpapper över bottnen i en form
med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Tryck ut brödmassan i formen  .
Låt stå kallt ca 30 minuter.
LÅT GELANTINBLADEN  ligga i rikligt med
vatten  ca 5 - 10 minuter.
Låt sillen rinna av och skär den i små sneda bitar.
Skala och finhacka löken .
Blanda sill och lök  med gräslök och dill .
BLANDA  CREME Fraiche och färskost .
Låt GELANTINET smälta på låg värme tillsammans
med en liten klick av blandningen.
Vänd ner sill - röran i resten av CREME Fraiche - blandningen.
BRED ut fyllningen  på brödbottnen och släta till ytan .
Låt stå KALLT MINST 6 TIMMAR , GÄRNA ÖVER NATTEN.
GARNERA  TÅRTAN  inför serveringen .

TREVLIG MIDSOMMARAFTON !