måndag 3 augusti 2009

PLOMMON I RÖDVIN 4 pers.

Röda och fina blir plommonen när de
kokas i den här goda lagen .

12 - 16 mogna plommon
beroende på storlek
4 dl rött vin
2 dl socker
1 kanelstång
finstrimlat skal av citron .

SÅ HÄR GÖR DU :
Doppa plommmonen hastigt i kokande vatten
och dra sedan bort skalet .
Blanda de övriga ingredienserna
i en kastrull och koka upp lagen .
Lägg plommonen i lagen och ställ
kastrullen åt sidan tills lagen är kall .
SERVERA , med vispad grädde .

LYCKA TILL .

SOCKERFRI ÄPPLEPAJ 4 PERS .

3-4 stora syrliga aromatiska äpplen
1 msk CANDEREL
2 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1/2 dl grahamsmjöl .
100 g smör

Tvätta äpplena , tag bort fnas , skaft o´ev .
skämda delar av skalet .
Äpplena behöver inte skalas .
Hacka samman mjölet och smöret till en smulig massa .
Riv äpplena på rivjärnets grövsta sida
direkt ner i en pajform .
Slå sedan pajdegssmulorna över äpplena i formen .
Smulorna ska ligga LÖST och INTE plattas till .
GRÄDDA :
i 200 grader ca 10 min.
SERVERA :
Med vaniljgrädde eller vaniljsås .

mmmm ,så gott .
LYCKA TILL .