torsdag 21 april 2016
PASTEJER MED SPARRISKNOPP . 4-6 PERS.
HEJSAN !
De här är lätt-ätna , lätta att göra .
VARSÅGODA:
4 ägg ,
salt å peppar ,
2 dl grädde (visp)
2 dl vatten ,
1-2 buntar sparris .
folieformar,
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader .
Vispa ihop smeten , häll smeten i folieformarna ,- inte enda upp
lägg 1-2 sparrisknoppar i varje form .
Ställ formarna på en plåt och in i ugnen 15- 20 minuter.
LYCKA TILL !
FISKGRATÄNG MED RÄKOR OCH SPENAT . 4 PERS.
HEJSAN !
Nu närmar sig VALBORGS MÄSSAFTON och FÖRSTA MAJ
med stormsteg .
Kanske är det dags att börja planera lite ?
Den här som jag tänkte börja med är himla go'.
VARSÅGODA :
600 g av Berg- eller Röd- tunga eller varför inte Spätta.
200 g skalade räkor ,
1 paket bladspenat ,
smör/margarin ,
1 paket Hollandaisesås ,
1 dl CREME Fraiche ,
pressad citron ,
salt å peppar .
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader .
Tina spenaten och Hollandaisesåsen .
Krama vattnet ur spenaten och fräs den i smör ett par minuter .
Krydda med salt och peppar .
Bred ut spenaten i botten på ett gratängfat .
DROPPA citronsaft på fisken och krydda med salt och peppar .
Lägg på räkor och rulla ihop fisken .
Lägg rulladerna på spenaten .
RÖR ut såsen med CREME Fraiche och klicka den över fisken .
SÄTT in gratängen i ugnen i 15- 20 minuter tills fisken är vit och fast.
SERVERA med kokt pressad potatis .
NJUT...mmm... så gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)