torsdag 21 april 2016

PASTEJER MED SPARRISKNOPP . 4-6 PERS.


 HEJSAN !

 De här är lätt-ätna , lätta att göra .

 VARSÅGODA:
 4 ägg ,
 salt å peppar ,
2 dl grädde (visp)
2 dl vatten ,
1-2 buntar sparris .
 folieformar, 

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader .
Vispa ihop smeten , häll smeten i folieformarna ,- inte enda upp
 lägg 1-2 sparrisknoppar i varje form .
Ställ formarna på en plåt och in i ugnen 15- 20 minuter.
LYCKA TILL !

FISKGRATÄNG MED RÄKOR OCH SPENAT . 4 PERS.


   HEJSAN !

Nu närmar sig  VALBORGS MÄSSAFTON och  FÖRSTA MAJ
med stormsteg .
Kanske är det dags att börja planera lite ?

Den här som jag tänkte börja med är himla go'.

VARSÅGODA :
600 g av Berg- eller Röd- tunga  eller varför inte Spätta.
200 g skalade räkor ,
1 paket bladspenat ,
smör/margarin ,
1 paket Hollandaisesås ,
1 dl CREME Fraiche ,
pressad citron ,
salt å peppar .

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader .
Tina spenaten och Hollandaisesåsen .
Krama vattnet ur spenaten och fräs den i smör ett par minuter .
Krydda med salt och peppar .
Bred ut spenaten i botten på ett gratängfat .
DROPPA citronsaft  på fisken och krydda med salt och peppar .
Lägg på räkor och rulla ihop fisken .
Lägg rulladerna på spenaten .
RÖR ut såsen med CREME Fraiche och klicka den över fisken .
SÄTT in gratängen i ugnen i 15- 20 minuter tills fisken är vit och fast.
SERVERA  med kokt pressad potatis .

NJUT...mmm... så gott !
LYCKA TILL !