tisdag 6 juli 2021

BULJONGKOKT KYCKLINGFILE' I DILLSÅS , 4 PORT .




                                       HEJSAN  !

BULJONGKOKT  KYCKLING ,  
var gårdagens middag , förr om  åren gjordes det 
lite då och då , men nu var det längesen.
Det är lite ovanligt,  men  mycket  gott .
Var  försiktig bara  så DU inte  kokar kycklingen 
för länge  för då  blir den torr och tråkig .
15 - 20 minuter räcker .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g  KYCKLINGFILE'
1 gul lök
2 stora morötter
5 dl vatten
1/2 tsk salt
6 svartpepparkorn
3 lagerblad

DILLSÅS :
1 msk flytande smör/margarin
2 msk vetemjöl
1 dl mellangrädde
2 - 3 dl buljong  från kycklingen 
salt och peppar
1 dl finhackad dill
 
TILL SERVERING :
Kokt  potatis och sallad.

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA kycklingen en gång på längden .
Skala och skär löken i klyftor .
Dela morötterna i skivor.
Lägg  kyckling,  lök,  morötter,  vatten,
pepparkorn och lagerblad  i  en  kastrull .
Koka  kycklingen  i 15 - 20 minuter ,  
ta upp en  kycklingbit  efter 15 minuter
och kontrollera om den är  färdig .
SILA och spara buljongen .
Värm smöret i en kastrull och strö över
vetemjölet .
Rör så att allt  blandas .
Späd med grädde  och  buljong .
Låt såsen koka under omrörning  i  5  min .
SMAKA av med salt,  peppar  och  dill .
SERVERA kycklingen med kokt potatis,
dillsås  och sallad .

SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !



TILL SERVEING :
Kokt potatis , sallad