HEJSAN !
BULJONGKOKT KYCKLING ,
var gårdagens middag , förr om åren gjordes det
lite då och då , men nu var det längesen.
Det är lite ovanligt, men mycket gott .
Var försiktig bara så DU inte kokar kycklingen
för länge för då blir den torr och tråkig .
15 - 20 minuter räcker .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE'
1 gul lök
2 stora morötter
5 dl vatten
1/2 tsk salt
6 svartpepparkorn
3 lagerblad
DILLSÅS :
1 msk flytande smör/margarin
2 msk vetemjöl
1 dl mellangrädde
2 - 3 dl buljong från kycklingen
salt och peppar
1 dl finhackad dill
TILL SERVERING :
Kokt potatis och sallad.
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA kycklingen en gång på längden .
Skala och skär löken i klyftor .
Dela morötterna i skivor.
Lägg kyckling, lök, morötter, vatten,
pepparkorn och lagerblad i en kastrull .
Koka kycklingen i 15 - 20 minuter ,
ta upp en kycklingbit efter 15 minuter
och kontrollera om den är färdig .
SILA och spara buljongen .
Värm smöret i en kastrull och strö över
vetemjölet .
Rör så att allt blandas .
Späd med grädde och buljong .
Låt såsen koka under omrörning i 5 min .
SMAKA av med salt, peppar och dill .
SERVERA kycklingen med kokt potatis,
dillsås och sallad .
SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !
TILL SERVEING :
Kokt potatis , sallad