måndag 20 januari 2020
RABARBERKAKA MED FÄRSKA JORDGUBBAR, 8 - 10 BITAR.
HEJSAN !
Såg i affären att de hade fått färska jordgubbar,
då kom jag att tänka på denna supergoda kaka
som jag bjudit på många gånger om .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
FYLLNING :
150 g skivade rabarber
ca 1/2 dl socker
GARNERING :
1 1/2 liter små jordgubbar
florsocker.
SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD rabarber och socker utan att röra för mycket.
Låt svalna, häll av överflödig saft .
RÖR smör och socker poröst .
Rör ner ett ägg i taget .
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner detta i smeten .
Fyll en smord och bröad form med hälften av smeten .
SKEDA över rabarber-röran , häll på resten av smeten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 200 grader 20-25 min.
Låt kakan gärna stå till nästa dag .
GARNERA med jordgubbar och pudra över florsocker .
SERVERA med vispad grädde .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)