måndag 20 januari 2020

RABARBERKAKA MED FÄRSKA JORDGUBBAR, 8 - 10 BITAR.



                     HEJSAN !

Såg i affären att de  hade fått färska jordgubbar,
då kom jag att tänka på denna supergoda kaka
som jag bjudit på många gånger om .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
FYLLNING :
150 g skivade rabarber
ca 1/2 dl socker
GARNERING :
1 1/2 liter små jordgubbar
florsocker.

SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD rabarber och socker utan att röra för mycket.
Låt svalna, häll av överflödig saft .
RÖR smör och socker poröst .
Rör ner ett ägg i taget .
Blanda mjöl, bakpulver  och vaniljsocker.
Rör  ner  detta  i  smeten .
Fyll  en  smord  och  bröad  form  med hälften  av smeten .
SKEDA  över  rabarber-röran ,  häll  på  resten  av  smeten .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  i  200 grader  20-25 min.
Låt  kakan  gärna stå till nästa  dag .
GARNERA  med  jordgubbar  och  pudra  över  florsocker .

SERVERA  med  vispad  grädde .

LYCKA  TILL !