HEJSAN !
Om Du inte har ätit Renskav ännu , så måste Du
göra det nu !!
mm....SÅ GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g renskav
1 finhackad gul lök
100 g champinjoner
100 g kantareller ( gå ut i skog å mark)
2 msk smör
1 burk krossade tomater
5 dl vatten eller viltbuljong
1 tsk torkad timjan
2 tsk fruktsocker
1/2 tsk kanel
morötter i bitar
1 liten purjolök i skivor
2 dl röda linser
salt å peppar
1 msk hackad persilja
TILL SERVERING :
Vinbärs eller Rönnbärs- gele .
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lök och svamp lite lätt i smör .
Tillsätt Renskav , krossade tomater,
vatten eller buljong, timjan, fruktsocker'
och kanel . Låt koka samman 10 min .
VÄND ner morot, purjo och linser och
låt koka tills linserna är mjuka ca 15 min.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt
lite mer fruktsocker .
TOPPA med persilja .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !