söndag 28 juni 2015

GAMLA FRIHERRINNANS SANDKRANSAR. CA 20 ST.

Hej igen !

Här behöver Du ha  KRANSFORMAR .

200 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 msk madeira  eller portvin
1 1/4 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 rivna bittermandlar
smör och siktat skorpmjöl
till formarna
GARNERING:
florsockerglasyr
strössel i pastellfärger

SÅ HÄR GÖR DU :
PENSLA formarna med mjukt smör
och strö på siktat skorpmjöl.
RÖR RUMSMJUKT smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt ett helt ägg i sänder och vispa smeten hårt
mellan varje ägg.
Blanda ner vinet .
SIKTA MJÖL och bakpulver och blanda med finriven
bittermandel .
Rör ned mjölblandningen i smeten och vispa ytterligare
en stund .
Fyll smeten i de preparerade formarna och grädda 
10 - 15 minuter i 225 graders ugn på nedersta falsen .
Tag ut så snart kakorna släpper formarna .
Stjälp upp och låt kakorna svalna innan de glaseras
med vit florsockerglasyr och omedelbart garneras med
vackert strössel.

recept från Kulltorps Herrgård .
 LYCKA TILL !