söndag 12 februari 2017

BANANGLASS MED KOLARIPPEL....4 PORT



           HEJSAN !

..... och hackade pekannötter .

HÄR ÄR RECEPTET :

3 mogna bananer,
2 dl pekannötter,
½ dl mandelmjölk,
1 msk vaniljsocker,
1 dl kolasås,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär bananen i skivor .
Frys in dem  minst 2 timmar .
Hacka nötterna .
Mixa  bananerna  i  matberedare  med
mandelmjölk och vaniljsocker.
Lyft över glassen till en bunke, ringla
över kolasåsen och vänd hastigt ihop
utan att det blandas .
SERVERA  genast och toppa med pekannötter.

LYCKA TILL !

jag måste bara få säga *

*1909 importerades den första BANANEN  till Sverige
och premiärlasten sägs ha varit svartfrusen och oätlig.
Det tog ett par vändor innan man lyckades få till
perfekta temperatur-förhållanden, men snart var
bananimporten i full gång.
BANANEN  blev snabbt populär eftersom den var
så praktiskt  förpackad, och mättade väl.

*IDAG
är BANANEN  fortfarande lika populär och enligt
Naturskyddsföreningen äter vi dryga 18 kilo BANANER
per person och år här i Sverige.
Tack !