söndag 12 februari 2017
BANANGLASS MED KOLARIPPEL....4 PORT
HEJSAN !
..... och hackade pekannötter .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 mogna bananer,
2 dl pekannötter,
½ dl mandelmjölk,
1 msk vaniljsocker,
1 dl kolasås,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär bananen i skivor .
Frys in dem minst 2 timmar .
Hacka nötterna .
Mixa bananerna i matberedare med
mandelmjölk och vaniljsocker.
Lyft över glassen till en bunke, ringla
över kolasåsen och vänd hastigt ihop
utan att det blandas .
SERVERA genast och toppa med pekannötter.
LYCKA TILL !
jag måste bara få säga *
*1909 importerades den första BANANEN till Sverige
och premiärlasten sägs ha varit svartfrusen och oätlig.
Det tog ett par vändor innan man lyckades få till
perfekta temperatur-förhållanden, men snart var
bananimporten i full gång.
BANANEN blev snabbt populär eftersom den var
så praktiskt förpackad, och mättade väl.
*IDAG
är BANANEN fortfarande lika populär och enligt
Naturskyddsföreningen äter vi dryga 18 kilo BANANER
per person och år här i Sverige.
Tack !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)