tisdag 30 juni 2020

VÅRA BÄSTA BANANPANNKAKOR , glutenfri, mjölkfri, nötfri...2 PORT.



                        HEJSAN !

Nyttiga, riktigt goda, mättande och glutenfria
Bananpannkakor .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 mogna bananer
2 ägg
1 nypa salt
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver(kan uteslutas men pannkakorna
blir lite extra fluffiga med bakpulver )
1/2 msk kokosolja att steka i, smaksätt gärna med
1 krm kanel och 1 krm kardemumma

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA banan och ägg, tillsätt havregryn,
bakpulver och en nypa salt .
Låt smeten stå och svälla i 10 minuter .
STEK på medelhög värme så att de får
fin färg på båda sidor .
SERVERA gärna med turkisk yoghurt ,
naturell kvarg och färska eller frysta bär .

SMAKLIG MÅLTID !

OLLES, BLÅBÄRSBULLAR , 36 ST.



                           HEJSAN !

" Mors lilla Olle i skogen gick,  rosor på kinden
och solsken i blick . Läpparna små utav bär äro blå "... !
Visst kommer vi väl ihåg barnvisan om "  Mors lilla Olle " i...

HÄR ÄR RECEPTET PÅ:   OLLES BLÅBÄRSBULLAR :
50 g jäst
200 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl - BERTE QVARN

FYLLNING :
2 dl mjölk
2 äggulor
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl blåbär

GARNERING :
smält smör, lite strösocker.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en skål .
Smält smöret i en kastrull  och häll i mjölken .
Värm tills blandningen är 37 grader .
Häll degspadet över jästen och rör om tills den
lösts upp .
TILLSÄTT socker, salt, ägg och det mesta av
mjölet och arbeta degen väl i maskin tills den
är smidig . ELLER arbeta degen väl för hand .
LÅT degen jäsa övertäckt i 45 minuter .
VISPA  ihop mjölk, äggulor, socker och potatis-
mjöl i en kastrull .
VÄRM  under omrörning tills krämen tjocknar .
Låt krämen svalna  och  rör i vaniljsocker .
TA UPP degen på mjölat bakbord och dela  i
två bitar .
Kavla ut till en rektangel, 24 x 48 cm och skär
i rutor 8 x 8 cm .
Lägg på en klick vaniljkräm och några blåbär .
Nyp ihop till en bulle och lägg med skarven ned
på en plåt med bakplåtspapper .
LÅT bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter .
GRÄDDA i 8 MINUTER .

VID SERVERING, pensla bullarna med
smält smör och doppa dem i lite socker .

ALL LYCKA TILL !

Himla goa bullar !