HEJSAN !
Det här var en finare mjuk kaka, som bakades vid tillställningar ,
förr om åren , - när jag fick vara hjälpreda .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör /margarin
2 1 /2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
UGN ; 150 grader
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst .
Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt .
BLANDA mjöl, bakpulver och vaniljsocker .
Rör ner det i smeten och blanda väl .
HÄLL smeten i en smord och bröad form
och grädda kakan i nedre delen av ugnen
ca 60 min.
Pröva med en sticka !
Stjälp upp kakan och låt den kallna under
formen på galler .
SANDKAKAN går bra att frysa .
(tant Jönsson som hade tillställningen fick hänga kakan utanför fönstret
när det var vinter och kallt ute , - för det fanns inget kylskåp ) !
LYCKA TILL !
GOD JUL !