tisdag 21 december 2021

JULENS SANDKAKA .

 


                                    HEJSAN  !

Det  här  var  en  finare  mjuk  kaka,  som  bakades  vid  tillställningar , 

förr om åren ,  - när  jag  fick  vara  hjälpreda .


HÄR ÄR RECEPTET :

200 g smör /margarin

2 1 /2 dl strösocker

3 ägg

2 dl vetemjöl

1 1/2  dl  potatismjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

UGN ;  150  grader


SÅ HÄR GÖR DU :

RÖR  smör  och  socker  poröst .

Tillsätt  äggen  ett i  sänder  och  rör  kraftigt .

BLANDA  mjöl,  bakpulver  och  vaniljsocker .

Rör ner  det  i  smeten  och  blanda väl .

HÄLL  smeten  i en  smord  och  bröad  form 

och  grädda  kakan  i  nedre  delen  av  ugnen 

 ca 60  min.

Pröva  med  en  sticka  !

Stjälp  upp  kakan  och  låt  den  kallna  under

formen  på  galler .

SANDKAKAN  går  bra  att  frysa .

(tant Jönsson som hade tillställningen fick hänga kakan utanför fönstret 

när det var vinter och kallt ute , - för det fanns inget kylskåp )   !


LYCKA TILL !

GOD JUL !