tisdag 6 augusti 2019
SPRITSKRANSAR, 30 ST.
HEJSAN !
"Sprits-kransar som är bakade på äkta smör/margarin
blir så möra och goda att de nästan smälter på tungan ! "
HÄR ÄR RECEPTET :
65 g sötmandel
200 g smör /margarin
2 dl florsocker
1 äggula
4 dl vetemjöl = BERTE QVARN
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA , skala och mal mandeln.
RÖR smöret mjukt och tillsätt florsocker,
äggula, mandeln och mjölet.
Blanda ihop till en smidig deg .
SPRITSA ut degen till längder.
Skär dem i ca 7 cm långa bitar och forma
varje bit till en krans .
GRÄDDA i 175 grader i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
CHOKLAD - GLASERAD KLADDKAKA , CA12 BITAR.
HEJSAN !
Extra festlig blir kladdkakan när Du brer
en fin choklad - glasyr över den .
Himla god måste jag säga !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
3 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl BERTE QVARN=vetemjöl
3/4 dl kakao
1 krm salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 msk ljus sirap
CHOKLAD - GLASYR
1 1/2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1 msk mjukt smör/ margarin
GARNERING
t ex physalis, jordgubbar
UGN 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret . Ta kastrullen från värmen.
Vispa ägg och socker lätt .
BLANDA de torra ingredienserna och rör ner
dem i äggsmeten tillsammans med sirapen
och smöret /margarinet.
HÄLL smeten i en smord och bröad form med
löstagbar botten, ca 24 cm i diameter .
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
CHOKLAD- GLASYR :
Koka upp grädden .Hacka chokladen och låt den
smälta i den heta grädden.
KLICKA i smöret/margarinet .
Rör tills det blivit en slät kräm.
BRE chokladen på kakan . Låt stelna i kylen.
GARNERA med bär .
LYCKA TILL !
CURRYDOFTANDE MANGOKYCKLING, 2 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g strimlad kyckling
1/2 msk olja
1 liten tärnad mango
1/2 skivad röd paprika
1/2 skivad rödlök
1 msk olja
1 finriven vitlök
1 msk japansk soja
1 tsk curry
1/2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
SERVERA med ris (1 dl okokt)
2 msk hackade jordnötter och koriander.
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN kycklingen i olja, salta och peppra.
Ta upp kycklingen . Stek tärnad mango
skivad röd paprika och strimlad rödlök i olja.
Tillsätt 1 finriven vitlöksklyfta, 1 msk japansk soja,
1 tsk curry och 1/2 msk riven ingefära .
TILLSÄTT kycklingen, 1 1/2 dl vatten och
1/2 kycklingbuljongtärning.
Låt puttra ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar.
SERVERA med ris , 2 msk hackade jordnötter och
eventuellt korianderblad.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)