fredag 20 juli 2018

ÄPPELSOPPA 4 PORT.




               HEJSAN !

Skala och klyfta 1 kg äpplen .
Koka upp äppelklyftorna med 2 dl strösocker,
1 liter vatten, saften av 1 citron och
1 kanel-stång.
När äpplena  börjar mjukna, ställ åt sidan och
låt svalna .
Dekorera med en kvist citronmeliss .

TREVLIG SOMMAR !


ENKEL PANNA COTTA, 4 PORT. + TIPS




                     HEJSAN !

Blanda  1 DL GELESOCKER,
4 DL VISPGRÄDDE och 2 TSK VANILJSOCKER
i en kastrull.
Koka upp och  låt koka ½ minut.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen .
Garnera med BJÖRNBÄR .

TIPS !
Viste Du att GELESOCKER innehåller vegetabiliskt
GELERINGS- MEDEL
vilket innebär att Du kan göra PANNA COTTA
utan GELANTINBLAD .

TREVLIG SOMMAR !

CITRONBAKAD LAX , MED RÖDBETSSALSA,2 PERS.



                         HEJSAN !
SUPERGOD
lax med ett lika gott tillbehör
- en rödbetssalsa .

HÄR ÄR RECEPTET :
400 - 500 g fryst LAXFILE' tinad,
saft av 1 citron ,
2 msk olja ,
salt å peppar ,
RÖDBETSSALSA :
200 g kokta rödbetor ,
1 liten rödlök ,
2 salladslökar,
2 msk hackad persilja,
10 stora kapris ,
1 msk små kapris,
2 msk rapsolja,
saft och skal av ½ citron,
SERVERING :
2 msk hackade valnötter,
klyftpotatis .

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, häll över citronsaften
och låt resterna av citronen ligga med i formen .
Ringla över oljan, salta å peppra väl .
Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter .
Skala och tärna rödbetorna .
Skala rödlöken och salladslöken, hacka fint och blanda
med rödbetorna och persiljan.
Skiva den stora kaprisen och tillsätt båda dessa små i
rödbetsblandningen .
Tillsätt oljan samt skal och saft av citronen .
Hetta upp en stekpanna, häll i rödbetssalsan och hetta
upp hastigt precis före servering.
SERVERA  den citronbakade laxen med den ljumma
rödbetssalsan, grovhackade valnötter och klyftpotatis .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !