tisdag 29 november 2016
KOKOSSNITTAR 30 ST .
HEJSAN !
DESSA brukar gå åt först bland barnen !
HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG :
150 g smör /margarin,
1 msk socker,
1 ägg,
1 tsk bakpulver,
4 dl vetemjöl,
KOKOSSMET :
1 msk mjukt smör,
1 dl socker,
1 ägg,
3 dl kokosflingor,
4- 5 msk fast röd sylt
GLASYR :
1 1/2 dl florsocker,
1- 1 1/2 msk vatten.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA snabbt samman mördegen i en matberedare
eller för hand.
Dela den i tre bitar och rulla till längder ca 40 cm långa .
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem.
BLANDA samman ingredienserna till kokossmeten.
Lägg den i en rand mitt på längderna och fördela
sylten över ,
GRÄDDA i 225 grader , 8- 10 minuter.
BLANDA samman ingredienserna till glasyren , ringla
den över de varma längderna och skär dem på snedden
i ca 2 cm breda bitar .
KLART !
LYCKA TILL !
KARINS KORVRISOTTO. 4 -6 PORT.
HEJSAN !
En bekväm middag med " allt-i -ett " att bjuda den mest kräsne på.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor finhackad gul lök,
200 g skivade champinjoner,
1 röd paprika,
1 grön paprika,
2 msk olja,
ca 350 g chorizo eller annan stark korv,
1- 2 hackade vitlöksklyftor,
2 dl ris,
6 dl hönsbuljong (tärning)
1 tsk salt,
1- 2 hackade tomater,
finstrimlad purjolök,
persilja.
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lök, svamp och paprikan skuren i tärningar i olja.
SKIVA korven och blanda ner den tillsammans med
vitlök och ris.
Fräs på svag värme några minuter .
HÄLL på buljongen och salta.
Sjud under lock i ca 10 minuter.
TA kastrullen från värmen och låt den stå med lock
på i ca 20 minuter tills vätskan sugits upp .
BLANDA ner tomaterna och strö över purjolök och persilja .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
GRÖNKÅLSPAJ MED VALNÖTTER 6 PORT.
HEJSAN !
Tillhör Ni dem , precis som jag, som inte riktigt är
hemma, med det här som heter GRÖNKÅL ?
Nu har jag fått ett recept i min hand, som skall
vara så gott , så vi provar väl ?
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl,
125 g smör/margarin,
2 msk vatten ,
FYLLNING :
ca 250 g förvälld grönkål,
3 skivade rödlökar ,
2 msk smör /margarin,
1 tsk salt,
1 krm vitpeppar,
1-2 dl grovhackade valnötter ,
2 dl riven lagrad ost,
3 ägg ,
2 dl mjölk,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet .
Tillsätt vatten och arbeta samman degen.
Låt den vila kallt en stund .
KAVLA ut degen och klä en pajform ,
ca 24 cm i diameter , med degplattan.
Degen kan också " tummas " ut i formen ,
utan KAVLING.
Nagga och förgrädda i ca 10 minuter .
HACKA den avrunna grönkålen och fräs
den i fett tillsammans med löken.
Salta och peppra .
Lägg det i pajformen tillsammans med ost
och nötter.
VISPA ihop ägg och mjölk och häll detta
över fyllningen .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen tills
äggstanningen stelnat, i ca 35- 40 minuter.
Det luktar i alla fall ljuvligt !
Jag ska ha lax till , men sen får det bli julskinka !
LYCKA TILL !
FARMOR ANNAS, SILLÅDA MED CURRY OCH ANSJOVIS 4 PERS.
HEJSAN !
DETTA ÄR ETT MÅSTE PÅ JUL-BORDET , FÖR OSS .
Ansjovisfyllda strömmingsrullader i en gräddig sås
med curry och äpple.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g sill- eller strömmings-FILE'ER ,
1 syrligt äpple,
smör till formen,
1 liten burk ansjovis FILE'ER ,
salt,
2 msk tomat PURE'
1 msk curry ,
2 1/2 dl mellangrädde,
1 dl hackad gräslök,
ströbröd.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Klipp bort ryggfenan på SILLFILE'ERNA .
Skala, kärna ur och hacka äpplet.
SMÖRA en ugnssäker form .
Rulla ihop SILLFILE'ERNA med en bit ansjovis
i varje , med skinnsidan utåt .
Lägg dem i formen .
Häll över ansjovisspadet .
Salta en aning ovanpå rullarna .
BLANDA tomat-PURE'N , curryn, äppel-hacket,
grädden och gräslöken .
Fördela blandningen över sillen och strö på
lite ströbröd.
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 25 minuter.
himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)