tisdag 26 februari 2019

BLÅBÄRSDRÖM.. 4 PORT.



                 HEJSAN !

Jag låter namnet tala för sig själv !

HÄR ÄR RECEPTET  och SÅ HÄR GÖR DU :

FÖRDELA 100 g frysta blåbär i 4 glas.
Fördela 1 msk honung över bären .
Låt stå i 10 minuter . 
SKEDA över 1 burk (250 g)kesella vanilj. 
Smula 4  Digestivekex och strö över kesellan.
GARNERA med 4 kvistar mynta och eventuellt
ytterligare  blåbär .

LYCKA TILL !


KASSLER FLORENTINA, 4 PORT.



                  HEJSAN !
Varsågoda !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kassler
1 paket bladspenat
2 msk smör/margarin
OSTSÅS :
2  msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
salt, peppar, riven muskot
GARNERING:
tomater , selleriskivor

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i tunna skivor .
Fräs den tinade spenaten i smör.
Salta och peppra .
Fräs smör och mjöl till såsen .
Späd med mjölk och koka på svag värme ca 3 min.
TILLSÄTT osten och smaka av med salt, peppar
och riven muskot .
Lägg upp den heta spenaten på ett varmt fat .
Placera kasslerskivorna ovanpå spenaten och
skeda såsen över.
Garnera med tomat och selleri .
SERVERA  med nykokt potatis .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !