tisdag 26 februari 2019
BLÅBÄRSDRÖM.. 4 PORT.
HEJSAN !
Jag låter namnet tala för sig själv !
HÄR ÄR RECEPTET och SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRDELA 100 g frysta blåbär i 4 glas.
Fördela 1 msk honung över bären .
Låt stå i 10 minuter .
SKEDA över 1 burk (250 g)kesella vanilj.
Smula 4 Digestivekex och strö över kesellan.
GARNERA med 4 kvistar mynta och eventuellt
ytterligare blåbär .
LYCKA TILL !
KASSLER FLORENTINA, 4 PORT.
HEJSAN !
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kassler
1 paket bladspenat
2 msk smör/margarin
OSTSÅS :
2 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
salt, peppar, riven muskot
GARNERING:
tomater , selleriskivor
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i tunna skivor .
Fräs den tinade spenaten i smör.
Salta och peppra .
Fräs smör och mjöl till såsen .
Späd med mjölk och koka på svag värme ca 3 min.
TILLSÄTT osten och smaka av med salt, peppar
och riven muskot .
Lägg upp den heta spenaten på ett varmt fat .
Placera kasslerskivorna ovanpå spenaten och
skeda såsen över.
Garnera med tomat och selleri .
SERVERA med nykokt potatis .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)