Hej igen !
Har DU provat kanelkokta äppelklyftor i rulltårta ?
Man tror det inte , förrän man har smakat.
Så varför inte prova ?
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1/2 dl standardmjölk
KANELSOCKER:
1/2 msk socker +
1/2 tsk kanel
ÄPPELFYLLNING:
3 äpplen
1 kanelstång
3/4 dl socker
1 1/2 tsk citronsaft
1 tsk vatten
SÅ HÄR GÖR DU:
ÄPPELFYLLNING:
SKALA kärna ur och dela äpplena i tunna klyftor.
Koka klyftorna mjuka utan att det blir mos
tillsammans med kanelstång , socker och citronsaft.
TILLSÄTT eventuellt lite vatten .
Ta blandningen från värmen och låt den svalna under lock.
KAKA:
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Blanda mjöl, bakpulver och kanel .
Sikta ner det i smeten .
Rör också ner mjölken .
BRED ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna ,
ca 30x40 cm .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 5 min.
KANELSOCKER:
BLANDA socker och kanel och strö det på rulltårtan
innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper .
Lägg på Äppelfyllningen och rulla ihop.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
onsdag 29 april 2015
JORDGUBBSSHAKE 4 PORT.
Hej igen !
Lite efterrätt får vi väl ha !
Vad säges om denna ?
3 dl djupfrysta jordgubbar
1/2 liter vaniljglass
6 dl mjölk
3 dl färska hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA jordgubbar , vaniljglass och mjölk
skummigt med mixerstav i en mixer eller
i matberedare .
HÄLL upp i glas och servera genast .
Dela hallonen 1 gång lägg överst i glasen .
TREVLIG VALBORG !
Lite efterrätt får vi väl ha !
Vad säges om denna ?
3 dl djupfrysta jordgubbar
1/2 liter vaniljglass
6 dl mjölk
3 dl färska hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA jordgubbar , vaniljglass och mjölk
skummigt med mixerstav i en mixer eller
i matberedare .
HÄLL upp i glas och servera genast .
Dela hallonen 1 gång lägg överst i glasen .
TREVLIG VALBORG !
DRAGONKOKT LAX MED ÖRTSÅS OCH KRÄFTSTJÄRTAR 4 PORT.
Hej igen !
Nu blir det fisk igen !!...
800 g LAXFILE'
1 burk ( 360 g) kräftstjärtar
DRAGONLAG:
1 liter vatten
2 tsk salt
10 svartpepparkorn
1 bit purjolök ca 10 cm
1 liten morot
5 - 6 stjälkar Dragon
4 -5 dillstjälkar
SÅS:
3dl gräddfil
3/4 dl majonnäs äkta
1 1/2 msk fransk honungssenap
3 msk hackad dill
1-2 msk hackad färsk dragon
2 - 3 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 burk (50 g) röd stenbitsrom
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort skinnet från laxen och ta bort benen.
Skär fisken i 4 portionsbitar .
Låt vattnet koka upp med salt och pepparkorn i
en traktörpanna.
Ansa och skär purjolök och morot i och lägg dem i pannan.
LÅT lagen koka under lock ca 10 min.
Lägg i dragon- och dillstjälkar mot slutet av koktiden .
LÄGG fisken i traktörpannan och låt sjuda under lock i 6-10 min.
Låt fisken kallna i lagen .
RÖR samman ingredienserna till såsen .
Spara eventuellt lite rom till garnering.
LÅT laxen rinna av och lägg upp den på serveringsfat .
GARNERA med avrunna kräftstjärtar.
SERVERA med såsen , dillrullad potatis (färsk)
sallad och eventuellt sparrisknoppar.
( DILLRULLAD POTATIS är ett festligt tillbehör)
smält 2 msk smör i en kastrull .
Vänd ner 800 g nykokt potatis ,väl avrunnen
och 1 dl hackad dill .
Skaka kastrullen försiktigt så potatisen blir täckt av dill.
TREVLIG VALBORG!
Nu blir det fisk igen !!...
800 g LAXFILE'
1 burk ( 360 g) kräftstjärtar
DRAGONLAG:
1 liter vatten
2 tsk salt
10 svartpepparkorn
1 bit purjolök ca 10 cm
1 liten morot
5 - 6 stjälkar Dragon
4 -5 dillstjälkar
SÅS:
3dl gräddfil
3/4 dl majonnäs äkta
1 1/2 msk fransk honungssenap
3 msk hackad dill
1-2 msk hackad färsk dragon
2 - 3 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 burk (50 g) röd stenbitsrom
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort skinnet från laxen och ta bort benen.
Skär fisken i 4 portionsbitar .
Låt vattnet koka upp med salt och pepparkorn i
en traktörpanna.
Ansa och skär purjolök och morot i och lägg dem i pannan.
LÅT lagen koka under lock ca 10 min.
Lägg i dragon- och dillstjälkar mot slutet av koktiden .
LÄGG fisken i traktörpannan och låt sjuda under lock i 6-10 min.
Låt fisken kallna i lagen .
RÖR samman ingredienserna till såsen .
Spara eventuellt lite rom till garnering.
LÅT laxen rinna av och lägg upp den på serveringsfat .
GARNERA med avrunna kräftstjärtar.
SERVERA med såsen , dillrullad potatis (färsk)
sallad och eventuellt sparrisknoppar.
( DILLRULLAD POTATIS är ett festligt tillbehör)
smält 2 msk smör i en kastrull .
Vänd ner 800 g nykokt potatis ,väl avrunnen
och 1 dl hackad dill .
Skaka kastrullen försiktigt så potatisen blir täckt av dill.
TREVLIG VALBORG!
ALLA GILLAR JU INTE FISK ! HAMBURGARE a' la ANANAS 4 PORT.
Hej igen !
Alla gillar ju inte fisk , men HAMBURGARE brukar gå bra !
Så varför inte ha några i beredskap ?
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar eller peppar -mix
2 msk vatten
1/2 liten ananas, ca 750 g
1 klyfta isbergssallad
1 msk olja
DRESSING:
1 dl CREME Fraiche
1 msk chilisås
1 msk finhackad gul lök
2 msk bostongurka
några droppar TABASCO
4 hamburgerbröd
SÅ HÄR GÖR DU:
ARBETA färsen smidig med salt , peppar och vatten.
Forma till 4 hamburgare .
Skala, halvera och skär ananasen i 4 skivor.
SKÖLJ och strimla salladen.
Pensla hamburgarna med oljan och grilla dem i 4 minuter
på varje sida
eller stek dem i oljan i en stekpanna.
GRILLA Ananas skivorna 1 minut på varje sida.
BLANDA samman ingredienserna till dressingen
och fördela den på undersidan av bröden.
Lägg på sallad , hamburgare och ananas och garnera
eventuellt med paprika.
LÄGG till slut på överdelen .
Tryck till och servera hamburgaren genast
Alla gillar ju inte fisk , men HAMBURGARE brukar gå bra !
Så varför inte ha några i beredskap ?
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar eller peppar -mix
2 msk vatten
1/2 liten ananas, ca 750 g
1 klyfta isbergssallad
1 msk olja
DRESSING:
1 dl CREME Fraiche
1 msk chilisås
1 msk finhackad gul lök
2 msk bostongurka
några droppar TABASCO
4 hamburgerbröd
SÅ HÄR GÖR DU:
ARBETA färsen smidig med salt , peppar och vatten.
Forma till 4 hamburgare .
Skala, halvera och skär ananasen i 4 skivor.
SKÖLJ och strimla salladen.
Pensla hamburgarna med oljan och grilla dem i 4 minuter
på varje sida
eller stek dem i oljan i en stekpanna.
GRILLA Ananas skivorna 1 minut på varje sida.
BLANDA samman ingredienserna till dressingen
och fördela den på undersidan av bröden.
Lägg på sallad , hamburgare och ananas och garnera
eventuellt med paprika.
LÄGG till slut på överdelen .
Tryck till och servera hamburgaren genast
GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED GURK- OCH MYNTAYOGHURT 4 PORT.
Hej igen !
Den här måste Ni göra ..så himla gott !
4 BITAR
HÄLLEFLUNDRAFILE'ER
( ca 150 g per bit eller annan fisk som
passar att grilla)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar - mix
GURK - och MYNTAYOGHURT:
1gurka
1/2 tsk salt
1 knippa mynta
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 krm peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, kärna ur och riv gurkan på grova
sidan av ett rivjärn .
Salta lätt på den rivna gurkan och låt den sedan
rinna av i en sil ca 15 minuter.
Finstrimla myntan, skala och finhacka vitlöken
och blanda med yoghurten .
Pressa det sista vattnet ur gurkan och
vänd i den i yoghurten .
Smaka av med salt och peppar.
PENSLA fisken med oljan .
Grilla fiskbitarna på utegrill eller i grillpanna
ca 4 minuter per sida .
Krydda med salt och peppar .
SERVERA fisken nygrillad med GURK- och Myntayoghurten,
färskpotatis och en citronklyfta samt bröd .
En STOR skål med sallad passar också bra att servera till fisken .
Välj gärna olika salladssorter som rivs i mindre bitar .
Blanda gärna i en burk svarta eller röda bönor samt
en vinägrettdressing med pressad citron i stället för vinäger.
TREVLIG VALBORG !
Den här måste Ni göra ..så himla gott !
4 BITAR
HÄLLEFLUNDRAFILE'ER
( ca 150 g per bit eller annan fisk som
passar att grilla)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar - mix
GURK - och MYNTAYOGHURT:
1gurka
1/2 tsk salt
1 knippa mynta
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 krm peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, kärna ur och riv gurkan på grova
sidan av ett rivjärn .
Salta lätt på den rivna gurkan och låt den sedan
rinna av i en sil ca 15 minuter.
Finstrimla myntan, skala och finhacka vitlöken
och blanda med yoghurten .
Pressa det sista vattnet ur gurkan och
vänd i den i yoghurten .
Smaka av med salt och peppar.
PENSLA fisken med oljan .
Grilla fiskbitarna på utegrill eller i grillpanna
ca 4 minuter per sida .
Krydda med salt och peppar .
SERVERA fisken nygrillad med GURK- och Myntayoghurten,
färskpotatis och en citronklyfta samt bröd .
En STOR skål med sallad passar också bra att servera till fisken .
Välj gärna olika salladssorter som rivs i mindre bitar .
Blanda gärna i en burk svarta eller röda bönor samt
en vinägrettdressing med pressad citron i stället för vinäger.
TREVLIG VALBORG !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)