HEJSAN !
Under årens lopp , kommer den här rätten
upp lite då och då .
Nu är det dags igen !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g lax i bit
vatten , salt
1 dillkvist
1 citronklyfta
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 kryddmått peppar
2 skivor (a' ca 35 g) rökt lax
dill
ROMSÅS :
1 dl lätt kräm fraiche
1 burk (50 g) röd stenbitsrom
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SJUD laxen i lätt saltat vatten med dill och
citronklyfta i ca 15 minuter.
Låt laxen kallna i spadet .
2, SKÄR ut laxen i skinn- och benfria bitar.
Lägg dem i matberedare och mixa med grädden
till en slät massa . Krydda .
3, DELA de rökta laxskivorna mitt i tu .
Lägg dem i små pappersformar eller koppar, som
först oljats lätt .
Fyll dem med laxfärs och ställ dem kallt ett par
timmar .
4, STJÄLP upp dem på små tallrikar och garnera
med dillkvist .
Rör samman kräm fraiche och stenbitsrom och
lägg runt omkring .
SERVERA SOM ENTRE'RÄTT .
HOPPAS DET SMAKAR och LYCKA TILL !