torsdag 7 oktober 2010

PÄRONKAKA med INGEFÄRA.

Visst är det väl roligt att baka.
Prova denna, i mitt tycke jättego`a kaka.

Sesamfrön eller kokosflingor
4 päron
1 msk färskriven ingefära
75g smör
2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2dl mild naturell
yoghurt.
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vetegroddar
1 dl hackad mandel

Så här gör DU:
Smöra och strö sesamfrön
eller kokos i en form.
Skala och skär päronen i
klyftor och blanda med ingefäran.
Rör smör och farinsocker pösigt.
Tillsätt ägg och yoghurt
under omrörning.
Blanda övriga ingredienser
och rör ner dem i äggsmeten.
Häll hälften av smeten i formen,
lägg på päronen och häll sedan
över restenav smeten.
GRÄDDA i 175 GRADER,ca 50-60 min.

INGEFÄRA och PÄRON är en underbar
kombination.
Servera kakan med creme fraiche
eller mascaponeost.
LYCKA TILL!

UGNSBAKADE PÄRON. 4 PERSONER

En enkel och snabb dessert
och jättegod.
prova

4 stora päron
3 msk smör
3 msk honung
3 msk hackad mandel
ricottaost
(calvados)

Så här gör DU:

Slå in päronen i folie
och baka dem i 15-20 min
i 175 grader.
Rör ihop smör,honung och
mandel.
Klicka ner blandningen i
de varma päronen och
servera genast med osten.
Droppa gärna över lite
calvados också.

VÄL VÄRT en PRÖVNING.

LYCKA TILL!

MANGO och INGEFÄRSDRYCK.

Prova detta DU!

2 dl mangopure´(barnmat)
2 tsk färskriven ingefära
2 dl lättyoghurt
2 msk honung
1 dl mineralvatten
eller vanligt vatten
lite isbitar
1 mango (spara lite till garnering)

Så här gör DU:
Mixa alla ingredienser
tills det blir skum.
Garnera med tärnad mango.

Så himla gott!

NYPONMOS.

Hej, nu behöver DU
HANDSKAR, SAX, och KORG.

1,5 liter delade NYPON
4 dl vatten
socker
citronsaft

Så här gör DU:
Koka nypon och vatten i 30 min.
Passera dem genom en sil
eller vagga.
Mät moset.
Tillsätt knappt 1/2dl socker
per dl. färdigt mos.
Pressa i citronsaft och
smaka av.
JÄTTEMYCKET C-VITAMIN.

när min pojk var liten
drack han alltid nyponsoppa.

SMAL NYPONDRINK:
Kör 1 DL MOS med 3 DL LÄTTMJÖLK.

FYLLIG NYPONDRINK:
Mixa LIKA DELAR MOS OCH MILD
NATURELL YOGHURT.
Kan ätas med sked.

LYCKA TILL.










Mycket C-VITAMIN.