söndag 24 oktober 2021

KYCKLINGWOK MED CASHEWNÖTTER, 4 port.

 


                                           HEJSAN  !

Det här är ruskigt gott !

Något som jag gjort emellanåt .

Med mycket grönsaker , svamp , cashewnötter, färsk ingefära

vitlöksklyftor....!

HÄR ÄR RECEPTET :

500 g kycklingfile'

400 g vitkål

300 g broccoli

250 g morötter

200 g shiitakesvamp

1 bit färsk ingefära (5 cm )

2 vitlöksklyftor, pressade

100 g orostade cashewnötter

4 ms rapsolja

SOJA OCH SESAM - SÅS :

3 msk soja-sås

2 tsk flytande honung

2 tsk risvinäger

1 msk sesamfrön

SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR kycklingen i bitar .

Strimla vitkålen, skär broccolin i små buketter

och skala  och skär morötterna i tunna stavar .

Dela svamparna och skala och finhacka ingefäran.

BLANDA  alla ingredienserna till såsen 

VÄRM  2 msk olja i en stekpanna, tillsätt  vitlök

och ingefära samt  kyckling och stek tills 

kycklingen är genomstekt .

Lyft bort kycklingen från pannan .

VÄRM ytterligare 2 msk olja i stekpannan  och 

lägg i resten av grönsakerna ,  fräs tills de mjuknat något.

Tillsätt såsen, kycklingen och nötterna ,  rör om och värm

allt tillsammans .

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !



KYCKLINGGRYTA MED SPENAT OCH GRÖNSAKER , 4 PORT.

 


                                                HEJSAN  !


DET  här är nyttigt  och  lättlagat  !

Så här har jag gjort,   mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g tunnskivad kyckling-file'

salt och svartpeppar

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör /margarin

450 g fryst hackad spenat

1 kycklingbuljongtärning

2 dl grädde

1 röd paprika

125 g minimajs

150 g haricots verts 

SÅ HÄR GÖR DU :

KRYDDA kycklingskivorna med salt och peppar .

Skala och skiva lök och finhacka vitlök .

HETTA upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen .

Tillsätt lök och vitlök och stek någon minut .

Lägg ner spenaten  och smula i buljongtärningen .

HÄLL på grädde och låt koka 10 minuter.

Skiva paprikan och blanda ner paprika, minimajs 

och haricots verts .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !


STEKT FISK MED TOMATSÅS , 2 PERSONER

 


                                     HEJSAN !

Nu  ska vi laga fisk igen ,   gärna den här,  med  torsk  eller sej .

För att den är så  smakrik , tycker jag !


HÄR ÄR RECEPTET :

150 g  sej

2 tsk vetemjöl

1 kryddmått  salt

1/2 kryddmått pepparmix

50 g gul  lök

2 tsk smör/margarin

1 1/2  dl  krossade  tomater

1/2 tsk körvel

2  tsk  pressad citronsaft  eller vitt vin


SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA  vetemjöl, salt och peppar på en tallrik .

Vänd  fisken i blandningen .

Skala och hacka löken .

Fräs den mjuk i 1/2 tsk smör i en kastrull på ganska 

svag värme .

TILLSÄTT  tomater, körvel och citronsaft eller vitt vin .

Låt såsen koka på svag värme i 8 - 10 minuter .

STEK fisken i resten av smöret i en fettsnål stekpanna 

på medelstark värme i 2 - 3 minuter på varje sida .


SERVERA  fisken med såsen och 75 g kokt potatis 

eller 1 1/2 dl kokt ris . + de grönsaker som DU gillar .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !