fredag 2 augusti 2019

MJUK NÖTKAKA , 15 SKIVOR.




                        HEJSAN !

Smaka på denna då !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten, kokt
100 g margarin/smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g valnötter- malda
TILL FORMEN :
2 tsk flytande margarin/smör
2 msk havrekli

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ och bröa -havrekli en kakform
ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Koka vatten och margarin/smör,
låt det svalna .
Blanda mjöl, bakpulver och malda valnötter
och rör växelvis med margarin/smör -
blandningen i äggsmeten .
HÄLL upp smeten i formen och grädda i
175 grader, ca 35 - 45 minuter.

TREVLIG FIKASTUND !

MUFFINS MED HALLONKRÄM, 18 medelstora .



               HEJSAN !

Halvfrusna hallon släpper inte vätska !
Så smarriga ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET:
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smält smör/margarin
3/4 dl mjölk
ca 3 dl vetemjöl- BERTE QVARN
1 1/2 tsk bakpulver
TOPPING :
200 g färskost naturell
(av Philadelphia typ)
ca 1 1/2 dl florsocker
ca 1 dl hallon
GARNERING :
ca 18 hallon.

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg, socker och vaniljsocker pösigt .
Häll mjölken i det smälta smöret och blanda
med äggsmeten .
BLANDA vetemjöl med bakpulver, sikta ner
i smeten under omrörning .
Sätt ut muffinsformar på en plåt
(eller  sätt  formarna  i  en  muffinsplåt så blir
muffinsen rakare och högre).
Fyll formarna till 3/4  och  grädda  i  175  grader
ca 15  minuter.  Låt  svalna .
VISPA färskosten  mjuk, blanda ner florsocker
och  hallon .
Klicka TOPPINGEN  på muffinsen och garnera
med hallon och ett blad citronmeliss .
Tid :ca 25 min .

LYCKA TILL !