HEJSAN !
mm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g blandfärs
100 g kycklinglever
75 g rökt skinka
10 gröna oliver
2 dl grädde
2 ägg
2 msk vetemjöl
salt och pepparmix
KOMPOTT :
1 rödlök
1/2 dl vatten
1/2 dl vittvinsvinäger
ca 2 msk flytande honung
1 syrligt äpple
SERVERING : inlagd gurka och sallad .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Finhacka levern och skär skinkan fint .
BLANDA färsen med levern, skinkan och resten
av ingredienserna i en bunke .
Krydda med lite salt och peppar.
LÄGG över färsen i en avlång och baka i ugnen
ca 40 minuter .
Låt pate'n svalna .
GÖR kompotten medan pate'n gräddas .
Skala löken och skär i tunna skivor.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten,
vinäger och honung och koka på svag värme i 5 min.
Skär äpplet i mindre tärningar och låt koka med mot
slutet .
SKÄR den färdiggräddade pate'n i skivor och
SERVERA med lökkompott, inlagd gurka och en sallad .
SMAKLIG MÅLTID
och LYCKA TILL !