tisdag 20 november 2018

FRÖKEN ROSMARINS MJUKA KAKA , 10 BITAR.



                    HEJSAN !

Har Du provat rosmarin i en mjuk kaka ?
Om inte så är det kanske dags nu !
Denna kaka har vi haft till Advents-kaffet ...och  mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rumstemp  smör /margarin
2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker                
1 tsk rosmarinblad
3 ägg
3 1/2 dl BERTE QVARN- vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 citron
GLASYR :  2 dl florsocker med jordgubbssmak
och 1-2 msk vatten.
UGN :175 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och strösocker poröst .
Stöt rosmarinbladen tillsammans med lite av florsockret
i en mortel tills allt är finfördelat .  Tillsätt rosmarinsocker,
resten av florsockret och vaniljsocker, rör en kort stund.
Tillsätt  äggen ett i taget och rör kraftigt.
BLANDA vetemjöl och bakpulver i en skål.
Riv skalet av citronen, pressa ur saften. Tillsätt mjöl-blandningen,
citron- skal och -saft i äggsmeten .Blanda samman smeten .
Smörj och bröa en sockerkaka - form som rymmer 2 liter, häll
i smeten . Grädda mitt i ugnen 40 - 50 minuter, känn efter med
sticka att kakan är klar . Stjälp upp och låt kakan kallna .
GLASYR :  Blanda ingredienserna till en tjock glasyr.
Ringla glasyren över kakan och lägg på små kvistar av rosmarin.

LYCKA TILL !