fredag 2 november 2018
HAVREPAJ MED ÄPPLEN .
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 - 7 äpplen
100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär äpplena i klyftor .
Lägg dem i en smord form och strö över kanel .
BLANDA ihop smör, socker och havregryn
och bred smeten över äpplena .
GRÄDDA i 200 grader i ca 20 minuter .
SERVERA med vispad grädde blandad med
lite marsankräm gjord på pulver .
Hoppas att det smakar ! LYCKA TILL !
FESTLIG KAKA ,
HEJSAN !
Den här kakan är frisk i smaken - påminner om CHEESE - KAKE.
Lämplig som efterrättskaka till kaffet.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl potatismjöl
1 dl kokosflingor
1 / 2 tsk bakpulver
2 msk socker
200 g smör / margarin
1 ägg
1 / 2 msk florsocker
att sikta över kakan
KRÄM :
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 citron
(saft å skal)
75 g socker
UGN : 225 grader, 20 min. nedersta falsen
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA de torra ingredienserna i en skål och
hyvla det kylskåpskalla fettet över .
TILLSÄTT ägget och blanda ihop till en smidig deg .
SMÖRJ en form med löstagbar botten (24 cm DIAM)
och klä botten och kanter med degen .
Picka i degbottnen .
VISPA ihop ägg och socker medan grädden visps separat .
Riv citronskalet och pressa ut citronsaften.
BLANDA ihop till en fluffig kräm och häll över degbottnen.
GRÄDDA till lagom färg och sikta över florsockret när kakan
kallnat .
Hoppas att Ni gillar den ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)