fredag 2 november 2018

HAVREPAJ MED ÄPPLEN .




                              HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6 - 7 äpplen
100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  skär  äpplena  i  klyftor .
Lägg dem  i  en  smord  form  och  strö  över  kanel .
BLANDA   ihop  smör,  socker  och  havregryn
och  bred  smeten  över  äpplena .
GRÄDDA  i  200  grader  i ca  20  minuter .
SERVERA  med  vispad  grädde  blandad  med
lite  marsankräm  gjord  på  pulver .

Hoppas att det smakar !   LYCKA  TILL !

FESTLIG KAKA ,



                       HEJSAN !

Den här kakan är frisk i smaken - påminner om CHEESE - KAKE.
Lämplig som efterrättskaka till kaffet.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl potatismjöl
1 dl kokosflingor
1 / 2 tsk  bakpulver
2 msk socker
200 g smör / margarin
1 ägg
1 / 2 msk  florsocker
att sikta över kakan
KRÄM :
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 citron
(saft å skal)
75 g socker
UGN : 225 grader,  20 min. nedersta falsen

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  de torra ingredienserna i en skål och
hyvla det  kylskåpskalla  fettet  över .
TILLSÄTT  ägget  och  blanda  ihop  till  en  smidig  deg .
SMÖRJ  en  form  med  löstagbar  botten  (24 cm DIAM)
och  klä  botten och  kanter  med  degen .
Picka  i  degbottnen .
VISPA  ihop ägg och  socker  medan grädden  visps separat .
Riv  citronskalet  och  pressa  ut  citronsaften.
BLANDA  ihop  till  en  fluffig  kräm  och  häll  över  degbottnen.
GRÄDDA  till lagom  färg  och  sikta  över  florsockret  när  kakan
kallnat .

Hoppas att Ni gillar den !    LYCKA TILL !