tisdag 8 juni 2021

KOKT TORSK MED ÄGG, PERSILJA OCH GROV POTISPURE' 4 PORT.




                               HEJSAN !

TORSK är en av ledarna i det svenska köket .
Ibland kan det vara svårt och dyrt att komma över.
MEN det går lika bra med  sej, kolja eller kubb .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g  torsk-FILE' + 1 msk salt
10 potatisar
2 ägg
1 knippe dill
1 knippe persilja
2 dl minifraiche
1 msk skånsk senap
1 citron
peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Koka  äggen 7 minuter och grovhacka dem .
Finhacka dill och persilja .
Lägg torsk-FILE'ERNA i en vid kastrull och
slå på vatten så att det precis täcker .
Strö över saltet .
Lägg på ett lock och låt fisken koka upp .
Dra kastrullen åt sidan och låt den stå med
locket på i ca 5 minuter så blir fisken klar .
STÖT den kokta potatisen grovt med PURE'-STÖT .
Värm minifraiche med senapen .
Smaka av med salt och svartpeppar .
LÄGG upp torsk-FILE'EN med senapskrämen över .
Strö ägg, dill och persilja över och servera med 
potatis-PURE'N och en citronklyfta  .
HA gärna 1 riven morot + 1/2 rivet äpple,- blanda samman .

SMAKLIG MÅLTID,   LYCKA TILL !



DIJONSENAPSTEKT STRÖMMING MED CITRONPRESSAD POTATIS, 4 PORT.




                      HEJSAN !

NU VAR DET LÄNGESEN VI ÅT DENNA SUPERGODA 
RÄTT, FRÅN FÖRR I TIDEN .  DÅ ÅTS DEN OFTA .

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g  STRÖMMINGSFILE'
2 msk dijonsenap
2 msk minifraiche
ströbröd
2 msk smör

12 potatisar
1 citron
dill
1 morot + 1/2 äpple

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ strömmingen och låt den rinna av .
Blanda dijonsenap och minifraiche .
Lägg i strömmingarna och låt det gärna 
marinera över natten .
Vänd FILE'ERNA i ströbröd och stek i smör ca 3 min
på var sida på låg värme .
Koka potatisen med skalen på, när potatisen är klar ,
ta bort skalen och pressa den direkt .

SERVERA med citronklyftor och garnera med 
 rivna morötter, rivet äpple och kvistar av dill
blanda samman morötter, äpple och dill .

SMAKLIG MÅLTID !    LYCKA TILL !