lördag 11 april 2020

KNÄCKIG KOKOSPAJ, 6 PERS. ( med små marsipankycklingar )



                      HEJSAN !

Detta är ett måste för oss, att baka och servera
denna ljuvligt smarriga paj, just på PÅSKAFTON.
 Marsipan-kycklingarna , finns att köpa färdigt i
genomskinliga påsar på ICA.
Sätt kycklingarna uppepå kakan, när den ska serveras.

Och nu vill jag dela med mig, till Er alla !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 - 4 äpplen
1/2 dl ljus sirap
150 g smör/margarin
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl kokos
1 1/2 dl havregryn
ca 1 msk ljus sirap

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
TVÄTTA,  dela, kärna ur och klyfta äpplena .
Lägg dem i en  pajform och ringla över sirap .
BLANDA smör, mjöl, socker, kokos och
havregryn  till en smul-deg .
Strö degen över äpplena .
RINGLA över lite sirap och grädda pajen
mitt i ugnen , 35 minuter .
SERVERA med mjuk-rörd gräddglass
eller vaniljglass, eller  äts som pajen är.

HOPPAS PÅ TREVLIG PÅSKAFTON !

LYCKA TILL !


SNABB FRUKTDESSERT, 4 PORT.



                       HEJSAN !

TRAVA  allt  på  höjden  och toppa
med  mörk  choklad .
HÄR blir det Chokladvarmt  sällskap.

HÄR ÄR  RECEPTET :
4 apelsiner
3 bananer
50 - 75 g mörk choklad (70 %)
1 dl grovt hackade hasselnötter (eller andra nötter )
och russin
1 msk kokosflingor

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA apelsinerna med vass kniv,
allt det vita , beska hinnor ska bort.
Skiva apelsinen tunt .
SKALA  och slanta bananerna .
Fördela frukten på ett stort fat
eller fyra assietter .  Trava allt på höjden .
BRYT sönder chokladen i småbitar.
Smält dem i en kopp i mikron 30 sek
+ 30 sek på full effekt eller
smält i vattenbad på spisen .
RINGLA  chokladen över frukten .
Strö över nötter, russin och kokosflingor
och servera .

LYCKA TILL !

TORTILLA MED KYCKLING, 4 PORT.



                         HEJSAN !

Himla gott måste jag säga !
Till  lunch  eller kvällsrätt ,,,mmm !
Eller vad DU tycker .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'E a' 125 g
3 schalottenlök, hackad
200 g skivade champinjoner
2 små tärnade äpplen
1 msk flytande smör/margarin
1 1/2 dl CREME fraiche
1 tsk SAMBAL OELEK
1 tsk curry
8 tortillabröd a' 30 g
1 dl riven ost, max 17 %
SERVERA med  grönsallad

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Stek lök, svamp och äpple i fettet .
Strimla kyckling-FILE'EN  och
låt den steka med .
Tillsätt fraiche, SAMBAL  och
curry, och värm upp .
Fördela röran på bröden . Rulla ihop.
LÄGG i en ugnsform,  strö över ost
och gratinera i ugnen 6-8 minuter .

LYCKA TILL !