fredag 12 juli 2019

FISKFILE' PÅ GRÖNSAKSBÄDD , 3-4 PORT




                               HEJSAN !

Den här fiskrätten lagar jag rätt ofta  nu ersätter jag CREME fraichen
med lite mer vin, lite mer fiskbuljong och bara en skvätt kaffegrädde.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor purjolök
3 morötter
2 msk olja
2 dl vitt vin
500 g  FISKFILE'
salt
timjan
2 dl fiskbuljong
1 dl kaffegrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
FINSTRIMLA purjon, skär morötterna i tunna, tunna skivor
och lägg i en traktörpanna - stekpanna med kant.
HÄLL över oljan och rör om.  Låt fräsa en stund och späd
sedan med vinet .
Lägg på locket och  låt grönsakerna  puttra på svag värme
tills de har mjuknat .
SALTA fisken och bred ut fisken på grönsaksbädden.
Krydda med lite timjan.
HÄLL fiskbuljong och grädde över fisken .
På med locket och låt sjuda upp .
Stäng sedan omedelbart av värmen och låt fisken sjuda
klart på eftervärmen i 5-7 minuter.
ÖS sås över fisken och ät med ris och bladsallad .
LYCKA TILL !


FRISK SOJABÖNSSALLAD MED ÄPPLE, VATTENMELONKULOR , 4 PORT.




                      HEJSAN !

SÖTSYRLIG  sallad  som Du kan ha till ,
grillat, eller kallskuret .
Riktigt frisk och smakrik !

HÄR ÄR RECEPTET :
3/4 dl rostade solroskärnor
6 dl kokta sojabönor
3 äpplen, friska i smaken
18 cm purjolök
vattenmelon - använd glasskopan

SENAPSDRESSING :
1/2 tsk timjan
1 1/2 msk skånsk senap
1 1/2 tsk flytande honung
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 /2 dl rapsolja
3 msk vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA  samman alla ingredienserna till dressingen.
Skala och tärna äpplena.  Skölj och finstrimla purjon.
BLANDA alla ingredienser med dressingen .
Låt stå och samla smak.
GARNERA med vattenmelon-kulor.

LYCKA TILL !