söndag 1 september 2013

ROTFRUKTSPYTT & KYCKLING 4 PORT.

Ett enkelt knep för att ge kycklingfile'erna såväl 
vacker yta som fin smak är att täcka dem med  sesamfrön.

600 g rotfrukter , t ex morot, kålrot , palsternacka
1 rödlök
4 msk flytande margarin
2 tomater
1/2 dl finhackad persilja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
4 kycklingfile'er
2 msk sesamfrön
SERVERING:
blandad grönsallad
UGN:200 grader.

Så här gör DU:
SKALA och skär rotfrukterna i små tärningar.
Skala och tärna rödlöken .
Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna och
stek rotfrukter och lök under lock på medelstark
värme ca 8 minuter .
TÄRNA tomaterna .
Blanda ner dem och persiljan i pannan .
Pressa i vitlök och smaka av med salt
och peppar .
Låt sedan pytten steka ytterligare några min.
ANSA kycklingfilen och krydda med salt och peppar.