måndag 12 mars 2018
MUFFINS-BAKELSE med VIT CHOKLADTOPP , 7 st stora .
HEJSAN !
Kladdiga chokladmuffins som toppas med
en lyxig vit chokladkräm .
Muffinsen går att frysa utan chokladkräm.
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
1 1/2 tsk vaniljsocker ,
1 krm salt ,
1/2 dl kakao ,
VIT CHOKLADFROSTING :
100 g vit choklad ,
150 g smör ,
1 1/2 dl florsocker ,
100 g PHILADELPHIAOST,
pärlströssel ,
UGN :200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret . Låt svalna .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda de torra ingredienserna och
sikta ner dem i äggsmeten .
Ta i smöret .
Fördela smeten i formar som fylls
till ca 3/4 .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 14 min.
De ska vara lite kladdiga .
Låt svalna .
VIT CHOKLADFROSTING :
Hacka och smält chokladen över vattenbad.
Låt den svalna .
Vispa smöret krämigt .
Tillsätt chokladen under vispning .
TILLSÄTT florsockret .
Klicka i PHILADELPHIAOSTEN
under vispning , lite efter hand .
Spritsa FROSTINGEN på muffinsen .
Dekorera med kak-pynt, t ex pärlströssel .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)