måndag 12 mars 2018

MUFFINS-BAKELSE med VIT CHOKLADTOPP , 7 st stora .



                       HEJSAN !

Kladdiga  chokladmuffins  som  toppas  med
en  lyxig  vit  chokladkräm .
Muffinsen  går  att  frysa  utan  chokladkräm.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g  smör/margarin ,
2  ägg ,
2  dl  strösocker ,
2  dl  vetemjöl ,
1  tsk  bakpulver ,
1 1/2  tsk  vaniljsocker ,
1  krm  salt ,
1/2  dl  kakao ,
VIT  CHOKLADFROSTING :
100  g  vit  choklad ,
150 g smör ,
1 1/2  dl  florsocker ,
100  g  PHILADELPHIAOST,
pärlströssel ,
UGN :200  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret .   Låt  svalna .
Vispa  ägg  och  socker  pösigt .
Blanda  de  torra  ingredienserna  och 
sikta  ner  dem  i  äggsmeten .
Ta  i  smöret .
Fördela  smeten  i  formar  som  fylls
till  ca  3/4 .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  ca  14  min.
De  ska  vara  lite  kladdiga .
Låt  svalna .
VIT  CHOKLADFROSTING :
Hacka  och  smält  chokladen  över  vattenbad.
Låt  den  svalna .
Vispa  smöret  krämigt .
Tillsätt  chokladen  under  vispning .
TILLSÄTT  florsockret .
Klicka  i  PHILADELPHIAOSTEN
under  vispning ,  lite  efter  hand .
Spritsa  FROSTINGEN på  muffinsen .
Dekorera  med  kak-pynt,  t ex  pärlströssel .

LYCKA  TILL !