torsdag 9 februari 2017
KiNASÅS-DOPPADE KYCKLINGBEN.
HEJSAN !
Vad sägs om detta ?
Lika goda rumstempererade som varma.
Kan göras dagen före !
1 flaska sötsur sås , 280 ml, räcker till
ca 25 kycklingben.
HÄR ÄR RECEPTET :
Valfritt antal kycklingben,
sötsur kina-sås,
ströbröd eller sesamfrö.
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL upp såsen i en vid skål.
Vänd kycklingbenen i såsen och lägg
sedan ner några i taget i en plastpåse
med ströbröd/sesamfrö.
Skaka påsen så att benen täcks med
ströbröd/sesamfrö.
LÄGG benen på galler över långpanna
och stek i 200- 250 graders varm ugn
i ca 25 minuter. Låt svalna.
Fredag/Lördag kväll eller ?
TREVLIG KVÄLL !
SALSA- GRATINERADE LANDGÅNGAR .
HEJSAN !
Fredag / Lördag kväll,
visst vill man väl ha något extra då.
Prova att göra dessa snabbisar som
är mersmak på !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Paket landgångar
1 burk salsa, THICK'N CHUNKY,
2 dl färsk- riven ost .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT salsan rinna av lite i en sil
så att den blir lite tjockare .
Blanda den med osten och bred
ut över brödskivorna .
GRATINERA i 250 grader,
gärna med grillen på , i 5-7 min.
SKÄR VARJE LANDGÅNG i 8 TREKANTER.
TREVLIG KVÄLL !
VEGETARISK MIDDAG, DESSERT 4-5 PERS.
HEJSAN !
DESSERT:
RABARBER - SMULPAJ MED KANELVANILJSÅS...
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
3 skivor vitt kant-skuret dagsgammalt bröd,
½ dl havregryn,
2 msk socker,
1 msk flytande smör,
200 g rabarber,
1 msk potatismjöl,
SERVERING :
Vaniljsås, MARSAN
kanel.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT först brödskivorna ligga framme
en stund och torka.
Riv eller smula sönder dem ganska fint.
Blanda med havregryn och 1 msk socker
och mosa ihop med margarinet .
BRED ut hälften i botten på en BAKPAPPERS-
KLÄDD ugnsfast form.
Strö rabarbern skuren i små bitar över.
Blanda resten av sockret och potatismjölet
och strö över rabarbern .
Lägg resten av brödblandningen ovanpå.
GRÄDDA i ugn i 200 - 225 grader i 30 min
tills ytan fått lite färg och är lätt krispig.
SERVERA med en liten klick vaniljsås
och lite kanel.
Himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)