HEJSAN !
Smaka på denna goa' soppa ,
som Du ska ha OST- och SKINKTOAST till .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter vatten
1 hönsbuljong+ 1 grönsaksbuljongtärning
1 bit skalad ingefära, ca 25 g
80 g spenat
150 g isbergssallad
2 äggulor
1 dl grädde
1- 2 krm muskotnöt
TILLBEHÖR :
OST- och SKINKTOAST
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten, buljongtärning och ingefäran
delad i två bitar. KOKA några minuter .
SKÖLJ och strimla salladen . SKÖLJ spenaten .
LÄGG ner och spenat . KOKA 1 minut .
TA upp ingefäran .
VISPA samman äggulor och grädde i en föruppvärmd skål.
HÄLL den heta soppan över och smaka av med muskot
och om det behövs salt .
OST -och SKINKTOAST :
Beräkna 2 bröd och ostskivor, samt 1 skiva kokt eller rökt
skinka per portion .
HETTA upp ett våffeljärn eller smörgåsgrill .
BRED dijonsenap på brödskivorna .
TÄCK med ost, skinka, ost och till sist den andra brödskivan.
KLÄM ihop den i järnet och grädda den lätt gyllenbrun ca 1 min.
Jättefint med våffeljärn till bröden !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !