tisdag 3 november 2020

SPENAT- OCH SALLADSSOPPA , 4 PORT.




                                          HEJSAN  !

Smaka  på  denna  goa'  soppa ,
som  Du  ska  ha OST- och SKINKTOAST  till .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter  vatten 
1 hönsbuljong+ 1 grönsaksbuljongtärning
1  bit  skalad  ingefära,  ca  25  g
80  g  spenat
150 g  isbergssallad
2  äggulor
1  dl  grädde
1- 2  krm muskotnöt
TILLBEHÖR :
OST- och  SKINKTOAST

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  upp  vatten,  buljongtärning  och  ingefäran 
delad  i  två  bitar.   KOKA  några  minuter .
SKÖLJ  och  strimla  salladen .   SKÖLJ spenaten .
LÄGG  ner  och  spenat .  KOKA 1  minut .
TA  upp  ingefäran .
VISPA  samman  äggulor  och  grädde i  en  föruppvärmd  skål.
HÄLL den  heta  soppan över  och  smaka  av  med  muskot
och  om  det  behövs  salt .

OST -och SKINKTOAST :
Beräkna  2  bröd  och  ostskivor, samt  1  skiva  kokt  eller  rökt
skinka  per  portion .
HETTA  upp  ett  våffeljärn eller  smörgåsgrill .
BRED  dijonsenap  på  brödskivorna .
TÄCK  med  ost,  skinka,  ost  och  till  sist  den  andra  brödskivan.
KLÄM  ihop  den  i  järnet  och  grädda  den  lätt gyllenbrun  ca 1  min.

Jättefint  med  våffeljärn  till  bröden !

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA  TILL !

SÖT PÄRONGRÖT, TIPS !





TIPS  !
                                  HEJSAN  !


Jag  tar  1  dl  havregryn  till 1person
och kokar  gröten  tillsammans  med
ett  rivet  päron, dessutom  2  msk 
Vaniljkeso  och  1/2  dl blåbär .
Tinade över natten  i en skål .

TACK !

TIPS !


TIPS  !

                                      HEJSAN  !

         GRÖT PÅ HAVRE- OCH RÅGFLINGOR .
       Hälften  havregryn ,  hälften  råg- flingor
       är  en  god  grötblandning .
       Ät  med  en  klick  äppelmos + mjölk till .

TACK !