fredag 29 januari 2021

MIN, FRUKTSALLAD , 2 PORT .




                                        HEJSAN !

OM  DU ätit  fisk  eller  köttfärs  är  det  gott  med  något läskande efter .

HÄR ÄR RECEPTET  :
1  dl  matyoghurt
1  msk  flytande honung
1  apelsin
1 liten  nektarin
1 litet  äpple
GARNERING :
Citronmeliss

SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda  yoghurten med honung  och 
lägg  i  botten  på  två  skålar .
Skär  frukten  i  bitar  och  lägg  ovanpå .
Toppa  med  passionsfruktskärnor.
GARNERA  med citronmeliss .
                                                       HIMLA GOTT !
Hoppas att det  smakar !

LYCKA  TILL !

SUPERSNABB GÖNSAKSWOK MED SESAMFRÖN , 4 PERS.




                                                     HEJSAN  !

NUDELWOK är  middagen  som  är  klar  på minuten  .  HIMLA  GOTT !

HÄR ÄR RECEPTET  :
240 g  äggnudlar
1  påse  wokgrönsaker ,  300 g
2  msk rapsolja
salt och svartpeppar
2  msk sesamfrön,  rostade
WOKSÅS :
1/2 dl  rapsolja
1  msk  soja
1 vitlöksklyfta ,  pressad
1  msk  TOMATPURE
2 tsk  honung 

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA nudlarna som det står på förpackningen .
BLANDA  ingredienserna till  woksåsen .
Fräs grönsakerna  i  olja  i en  het wok- eller  stekpanna .
Tillsätt  de  kokta  nudlarna ,  häll  såsen  över,  rör om .
SMAKA av  med  salt och  peppar .
Strö  över  rostade  sesamfrön och servera .

GÖR dubbel  sats  av woksåsen och 
förvara i kylen .  Bara  att ta  fram 
när  DU  wokar  nästa gång  .

LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !

TORTELLINI - GRATÄNG MED SPENAT OCH OLIVER, 4 PERS.



                                HEJSAN !

ATT välja  vegetariskt  är det   fler  och  fler  som  gör,
en  dag  i  veckan  eller  flera - för  den  egna  hälsan ,
men också för att  det  är  gott  och  enkelt .
Den här gratängen tycker jag är  riktigt  god .

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g  tortellini,  torkad 
250 g  champinjoner
1 rödlök
80 g  färsk  spenat
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 dl  riven lagrad  ost
10 svarta  oliver s
salt å svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ  225 GRADER.
Koka  tortellinin  enligt anvisning på paketet .
Skölj och skär svampen i bitar .
Skala och strimla  rödlöken .
LÄGG den  kokta  tortellinin  i  en  oljesmord 
ugnsfast  form .
Fördela  spenat,  champinjoner och rödlök  ovanpå .
Häll  över  matlagningsgrädde  och avsluta med
riven  ost  och  oliver .  Salta å peppra .
GRATINERA  mitt  i  ugnen  i  ca  15  minuter .

SERVERA gärna  gratängen med  en  tomat- och 
basilikasallad . 
Skär  tomater i  skivor och  strimla färsk  basilika över.
Blanda  olja  och  balsamvinäger  och  häll över  salladen .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA TILL !