måndag 23 september 2019

TIPS !




               HEJSAN !

ROSTAD  FRÖBLANDNING,  räcker till 8 personer.

Det här ställer jag på bordet i väntan på middagen !
-När alla är hungriga . Det är inte meningen att det
ska ätas upp, bara hålla den värsta hungern stången .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g pumpafrön
100 g solrosfrön
havssalt

SÅ HÄR GÖR DU :
HETTA upp en TORR stekpanna och
lägg i fröna .
ROSTA  4 - 5 minuter och strö över
lite havssalt .
LÄGG upp i en skål , så mycket Du
tycker är lagom !

TACK !

CHOKLADDOPPADE KOKOSTOPPAR , 20 ST .




                     HEJSAN !

För alla Er som gillar kokos , doppar jag gärna
topparna i choklad,- det ser riktigt festligt ut -
även på en Måndag .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
50 g smält smör /margarin
200 g kokosflingor
50 g mörk choklad

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
BLANDA  alla ingredienser och forma degen ,  med  hjälp
av 2 teskedar,  till  toppar,  på bakplåtspappersklädd plåt.
GRÄDDA  10 -12 minuter, tills de fått färg .
SMÄLT choklad över vattenbad  och doppa  kokostopparna.
Låt svalna .

LTCKA TILL !
                   
             

GROVA SCONES , 10 - 12 ST . (ingen jäst).




                           HEJSAN !

Snabb bakade  scones, utmärkta till mellanmål
tillsammans med ost, gurka och tomat .
Himla  go' smak  !  Barnen gillar dom, både stora och små !

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 dl rågkross
1 dl vatten
2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör / margarin
1 1/2 dl filmjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
KOKA  upp  rågkross och vatten i en kastrull,
ta av från plattan .
Blanda samman rågsikt, grahamsmjöl, solros-
kärnor, pumpakärnor, bakpulver och salt .
FINFÖRDELA  smöret med fingrarna ner i
mjöl- blandningen .
Rör ner  filen i rågkrossblandningen  och vänd
därefter ner mjöl-blandningen.
Blanda och arbeta samman till en deg .
DELA degen i 10-12 lika stora delar, mjöla
händerna och rulla till bullar .
Placera bullarna tätt på bakplåtspappersklädd
plåt,  grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter .
KÄNN med sticka .
Låt bullarna svalna på galler, lägg över bakduk .

LYCKA TILL !