torsdag 8 februari 2018
FINA FISKGRYTAN ! 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....Njutbart !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 purjolök ,
1 röd paprika ,
smör till stekning ,
7 dl fiskbuljong ,
2 msk hummerfond ,
1 krm kajennpeppar ,
1/2 tsk paprikapulver ,
3 dl torrt vitt vin ,
300 - 400 g fryst fisk, torsk och lax
eller fisk- och skaldjursmix .
3-6 körsbärstomater , på kvist ,
Garnering :dill , gräslök.
SÅ HÄR GÖR DU :
Strimla purjolöken , skär paprikan i mindre bitar .
Fräs hacket i smör i ett par minuter .
Tillsätt buljong, fond och kryddor .
Låt puttra ihop i ca 10 minuter .
Häll i vinet, sjud upp soppan och tillsätt fisken .
Låt puttra på svag värme under lock tills all
fisk är klar .
Skålla tomaterna i sjudande vatten under tiden,
ta upp och skala dem .
Toppa grytan med delade tomater och hackad
dill och gräslök .
Servera med kokt potatis eller ris .
SMAKLIG MÅLTID !
TIPS ! Aioli är gott till .
ANNAS LÅNGPANNEBRÖD 20 ST .
HEJSAN !
Matigt bull-bröd med morötter och russin !
Ost och marmelad passar bra som pålägg
men de är ruskigt goda enbart med smör.
Går bra att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst,
3/4 dl olivolja ,
3 dl filmjölk ,
1 dl finriven morot ,
1 dl russin ,
1 tsk salt ,
9 dl vetemjöl ,
UGN : 225 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
Värm olivolja blandad med filmjölk
till 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degspadet .
Tillsätt resterande deg- spad .
Häll över deg-spadet i en bunke och
tillsätt morot, russin och salt .
Rör ner mjölet i blandningen .
Arbeta degen kraftigt tills den släpper
bunken .
Låt jäsa ca 30 min.
Knåda degen och kavla ut den till
en 35-40 cm stor platta.
Lägg den i en smord långpanna .
Sporra ut ca 20 bitar och sikta över
lite mjöl .
Låt jäsa ytterligare 15- 20 min.
Grädda ca 20 min.
mmm.... godast med bara smör, tycker jag !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)