HEJSAN !
SÅ FESTLIGT OCH GOTT !
MED BÄSTA PORSLINET !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 kyckling -fileer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 msk soja
1 paket bacon (140 g)
1 purjolök
150 g blå druvor
1 tsk arrowrot
SÅ HÄR GÖR DU :
1) BRYN kyckling fileerna runt om i oljan i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar
Lägg fileerna i en traktörpanna .
Häll över buljong och tillsätt sojan .
Låt puttra under lock i ca 5 minuter .
2) STRIMLA baconet .
Skölj och strimla purjolöken .
Skölj halvera och kärna ur druvorna .
3) FRÄS bacon och purjolök utan extra fett
i en stekpanna .
Tillsätt druvorna och låt fräsa med en kort stund .
4) RÖR ut arrowroten i lite kallt vatten .
Häll redningen i pannan och låt koka upp .
Strössla över druvfräset .
5 ) SERVERA pannan gärna med vildris och
gröna bönor.
GOTT NYTT ÅR !
TIPS !
OST OCH FRUKT EFTER MATEN :
KÖP hem lite extra vindruvor och servera
dem som dessert med en liten bit grön-
eller blåmögelost .
TACK !