söndag 25 december 2022

NYÅRSAFTON - FLÄSKFILE' I PANNA MED BACON OCH DRUVOR , 4 PORT.

 


                            HEJSAN !


SÅ FESTLIGT OCH GOTT !

MED BÄSTA PORSLINET !


HÄR ÄR RECEPTET :

4 kyckling -fileer

1 msk olja

1 tsk salt

1 krm vitpeppar 

2 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)

1 msk soja

1 paket bacon (140 g)

1 purjolök

150 g blå druvor

1 tsk arrowrot 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BRYN kyckling  fileerna  runt om i oljan i en stekpanna.

Krydda med salt och peppar 

Lägg fileerna i en traktörpanna .

Häll över buljong och tillsätt sojan .

Låt puttra under lock i ca 5 minuter .

2)  STRIMLA baconet .

Skölj och strimla purjolöken .

Skölj halvera och kärna ur druvorna .

3)  FRÄS bacon och purjolök utan extra fett

i en stekpanna .

Tillsätt druvorna och låt fräsa med en kort stund .

4)  RÖR ut arrowroten i lite kallt vatten .

Häll redningen i pannan och låt koka upp .

Strössla över druvfräset .

5 )  SERVERA  pannan gärna med vildris och 

gröna bönor.


GOTT NYTT ÅR !


TIPS !

OST OCH FRUKT EFTER MATEN :

KÖP  hem lite extra vindruvor och servera 

dem som dessert med en liten bit grön-

eller blåmögelost  .

TACK !





NYÅRSAFTON - FÄRSK HUMMER MED FRUKTIG SÅS . mm.. ! - så gott kan Ni tro ! 4 port .

 


                        HEJSAN ! 


 Detta är en riktigt festlig  rätt  mm...! 

Passar bra till NYÅRSAFTON 


HÄR ÄR RECEPTET :

2 färska humrar 

sallatsblad t ex  ekblad,  rose'  lollo rosso


SÅS :

1 mango

2 dl lätt kräm fraiche

2 msk mango chutney

2 krm salt

några stänk tabasco

2 tsk hackad gräslök


SÅ HÄR GÖR DU :

1) KLYV humrarna på längden .

Se till att stjärt och sköld håller ihop .

Ta köttet ur stjärt och leder .

Ta bort magsäcken .

Skär köttet i bitar och lägg tillbaka 

i skalet .

2)  SKÖLJ och riv salladen i mindre bitar.

Fördela på assietter .

Lägg en hummerhalva på varje assiett .

3)  SKALA mangon och skär bort den 

stora, platta kärnan i mitten .

Skär mangoköttet i små tärningar .

4)  BLANDA kräm fraiche med mango, salt,

tabasco och gräslök .

5)  SERVERA såsen till hummern .


GOTT NYTT ÅR !


TIPS !

MOGEN MANGO !

Se till att mangon till såsen är mogen 

annars blir såsen smaklös.

När  man trycker lätt på mangon 

ska den kännas mjuk och så ska 

den dofta mango när man luktar

på den .

                     TACK !