onsdag 12 juli 2023

MINA LYXIGA , KANELBULLAR MED VANILJKRÄMS TOPP . 42 BULLAR .

 


                        HEJSAN  !

TIPS !

Smält inte smöret när Du bakar vetebullar , utan tillsätt det rumsvarmt i bitar .

Det rumsvarma smöret gör degen stabilare och håller bättre kvar luften i degen,

vilket ger ett luftigare vetebröd .                  /  TACK !                                                      


KLICKA lite   vaniljkräm  i  kanelbullarna -   är  extra  gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst

4 1/2 dl mjölk,  37 grader

1 dl  strösocker

1 ägg

11 - 12 1/2  dl vetemjöl

150  g  smör /margarin

rumsvarmt

1/2 tsk salt


FYLLNING  1:

200 g smör

1 dl strösocker 

1 msk kanel


FYLLNING 2 : & PENSLING

1 uppvispat ägg

1 dl vaniljkräm (färdiggjord på  marsan - pulver)


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SMULA  ner jästen i en skål  eller i en degblandare .

Tillsätt mjölk och  rör  om tills jästen lösts  upp .

2)  TILLSÄTT  socker, ägg,  och  halva  mjölmängden .

Klicka  ner  det  rumsvarma  smöret  och  blanda  om .

Tillsätt  resten  av  mjölet,*  lite åt  gången  och arbeta 

till  en  smidig  deg . (DU kanske inte behöver allt *.)

Tillsätt saltet  i  slutet av  knådningen .

Låt degen  jäsa övertäckt på varm och dragfri plats 

ca 1 timme .

3)  FYLLNING 1:

BLANDA  rumsvarmt  smör  med  socker  och  kanel .

4)  TA UPP  degen på  lätt  mjölat  bakbord .

Dela  degen  i  2  bitar  och  kavla  ut  varje  bit  till  

platta  ca  30 x 45  cm .

Fördela  fyllningen  på  degplattorna .

Rulla  ihop  degen  från  långsidan.

Skär  rullarna  i  bitar  och  lägg  dem i  bullformar

på  plåtar .

Låt  jäsa  på  varm  och  dragfri  plats  ca  40  minuter.

Sätt  ugnen  på  225  grader .

5)  FYLLNING  2 :

PENSLA  bullarna  med  uppvispat  ägg  .

Spritsa  ner en  klick  vaniljkräm  i  varje  bulle,  strö 

över  pärlsocker .

GRÄDDA  strax  under  mitten  i  ugnen ca  8  minuter.

Låt  bullarna  svalna .

LYCKA TILL !

HA EN TREVLIG FIKASTUND !