Lite tips :
KÖTTFÄRSSMETEN får en pikant smak
om Du tillsätter lite RÖKT skinka
i små tärningar .
KNAPRIG KÅL.
SALLADSKÅLEN håller sig knaprig i
veckor om Du skär av en skiva vid roten ,
ställer kålen i kallt vatten och trär en plast-
påse över.
SÅS PÅ IS.
Om SÅSEN skär sig så lägg i ett par isbitar
och vispa tills konsistensen blir normal igen.
Fiska sedan upp det som eventuellt är
kvar av isbitarna .
GOTT TILL FRUKOST
Rosta HAVREGRYNEN i en torr stekpanna
som omväxling till havregrynsgröten.
Servera tillsammans med äppelmos och mjölk.
FAST POTATIS
POTATISEN kokar ofta sönder vissa årstider ,
men om Du tillsätter 2 msk Potatismjöl per kg
potatis i kokvattnet förblir de hela .
LYCKA TILL !
onsdag 22 januari 2014
INGEFÄRASÅS TILL KYCKLING ELLER FLÄSKKÖTT. 4 PORTIONER.
Smaka på denna !
10 bitar syltad ingefära
2 vitlöksklyftor
2 dl majonnäs
2 dl CREME Fraiche
1 tsk gurkmeja
1-2 tsk curry
eventuellt, salt och peppar
(matlagningsgrädde )
Så här gör DU:
SKALA vitlöken och mixa den med ingefäran.
BLANDA alla ingredienser och rör om.
LÅT det stå en stund.
SPÄD eventuellt med lite matlagningsgrädde
om såsen blir för tjock .
Denna jättegoda sås Serveras till stekt eller
grillad kyckling /fläskkött.
FÖR ALLA ?
Använd LAKTOSFRI CREME Fraiche /
matlagningsgrädde .
LYCKA TILL !
10 bitar syltad ingefära
2 vitlöksklyftor
2 dl majonnäs
2 dl CREME Fraiche
1 tsk gurkmeja
1-2 tsk curry
eventuellt, salt och peppar
(matlagningsgrädde )
Så här gör DU:
SKALA vitlöken och mixa den med ingefäran.
BLANDA alla ingredienser och rör om.
LÅT det stå en stund.
SPÄD eventuellt med lite matlagningsgrädde
om såsen blir för tjock .
Denna jättegoda sås Serveras till stekt eller
grillad kyckling /fläskkött.
FÖR ALLA ?
Använd LAKTOSFRI CREME Fraiche /
matlagningsgrädde .
LYCKA TILL !
UGNSBAKAD TORSKFILE' MED PEPPARROTSKRÄM 4 PORT.
Gillar Ni Fisk ?
Den här är mm...så himla god.
600 g TORSKFILE
2-3 msk smör
2-3 dl CREME Fraiche
1 bit pepparrot ca 5 cm
eller (färsk riven i burk)
1 msk senap
salt och peppar
SERVERAS med :
Pressad potatis eller
rostade rotsaker.
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
SALTA och peppra TORSKFILEERNA
och lägg dem hopvikta på smord
ugnsfast form i portionsstorlekar.
(150-200 g /portion)
STÄLL in i ugnen ca 10 minuter.
VISPA CREME Fraichen fluffig ,
riv pepparroten och blanda i senapen.
BLANDA försiktigt .
SALTA och peppra .
HOPPAS PÅ EN SMAKLIG MÅLTID !
Den här är mm...så himla god.
600 g TORSKFILE
2-3 msk smör
2-3 dl CREME Fraiche
1 bit pepparrot ca 5 cm
eller (färsk riven i burk)
1 msk senap
salt och peppar
SERVERAS med :
Pressad potatis eller
rostade rotsaker.
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
SALTA och peppra TORSKFILEERNA
och lägg dem hopvikta på smord
ugnsfast form i portionsstorlekar.
(150-200 g /portion)
STÄLL in i ugnen ca 10 minuter.
VISPA CREME Fraichen fluffig ,
riv pepparroten och blanda i senapen.
BLANDA försiktigt .
SALTA och peppra .
HOPPAS PÅ EN SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)