onsdag 22 januari 2014

SKINKA I SMETEN ...

Lite tips :

KÖTTFÄRSSMETEN  får en pikant smak
om Du tillsätter lite RÖKT skinka
i små tärningar .



KNAPRIG KÅL.
SALLADSKÅLEN  håller sig knaprig i
veckor om Du skär av en skiva vid roten ,
ställer kålen i kallt vatten och trär en plast-
påse över.




SÅS PÅ IS.
Om SÅSEN  skär sig så lägg i ett par isbitar
och vispa tills konsistensen  blir normal igen.
Fiska sedan upp det som eventuellt är
kvar av isbitarna .


GOTT TILL FRUKOST
Rosta HAVREGRYNEN i en torr stekpanna
som omväxling till havregrynsgröten.
Servera tillsammans med äppelmos och mjölk.


FAST POTATIS
POTATISEN  kokar ofta sönder vissa årstider ,
men om Du  tillsätter 2 msk Potatismjöl per kg
potatis i kokvattnet förblir de hela .

LYCKA TILL !

INGEFÄRASÅS TILL KYCKLING ELLER FLÄSKKÖTT. 4 PORTIONER.

Smaka på denna !

10 bitar syltad ingefära
2 vitlöksklyftor
2 dl majonnäs
2 dl CREME Fraiche
1 tsk gurkmeja
1-2 tsk curry
eventuellt, salt och peppar
(matlagningsgrädde )

Så här gör DU:
SKALA vitlöken och mixa den med ingefäran.
BLANDA alla ingredienser och rör om.
LÅT det stå en stund.
SPÄD eventuellt med lite matlagningsgrädde
om såsen blir för tjock .

Denna jättegoda sås Serveras till stekt eller
grillad kyckling /fläskkött.

FÖR ALLA ?
Använd  LAKTOSFRI CREME Fraiche /
matlagningsgrädde .

LYCKA TILL !

UGNSBAKAD TORSKFILE' MED PEPPARROTSKRÄM 4 PORT.

Gillar Ni Fisk ?
Den här är mm...så himla god.

600 g TORSKFILE
2-3 msk smör
2-3 dl CREME Fraiche
1  bit pepparrot ca 5 cm
eller (färsk riven i burk)
1 msk senap
salt och peppar

SERVERAS med :
Pressad potatis eller
rostade rotsaker.

Så här gör DU:
SÄTT  ugnen på 175 grader.
SALTA och peppra TORSKFILEERNA
och lägg dem hopvikta  på smord
ugnsfast form i portionsstorlekar.
(150-200 g /portion)
STÄLL in i  ugnen ca 10 minuter.
VISPA CREME Fraichen  fluffig ,
 riv pepparroten och blanda i senapen.
BLANDA försiktigt .
SALTA och peppra .

HOPPAS PÅ EN SMAKLIG MÅLTID !