tisdag 10 maj 2016

RUCOLA- OCH FETAOSTPAJ 8 PERSONER.

  

  HEJSAN !

 Kanske blir Ni några personer till helgen,
 varför inte smaka denna mm...himla goda paj!

 HÄR ÄR RECEPTET :
 3 dl  DINKELMJÖL ,
 150 g smör ,
 2 msk kallt vatten ,
 FYLLNING :
 1 rödlök ,
 1 1/2 dl grovriven lagrad ost ,
 150 g fetaost, i tärningar ,
 2 dl rucola ,
 30 g pinjenötter, rostade ,
 1 vitlöksklyfta ,
 3 ägg ,
 3 dl vispgrädde ,
 1/2 kruka basilika ,
 1 tsk salt ,
 1 krm svartpeppar ,
GARNERING :
 körsbärstomater ,
 kryddgrönt .

Så här gör DU:
PAJDEG :
Blanda mjöl och smör till en smulig massa .
Tillsätt vatten och arbeta till en deg .
Svep in i plastfolie och låt vila svalt ca 20 min.
KAVLA eller tryck ut degen i en smord pajform ,
ca 24 cm i diameter .
Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
FYLLNING :
Skiva löken och fräs den blank .
Fördela löken i pajskalet tillsammans med riven ost och
halva mängden fetaost .
Lägg därefter på rucolan .
VISPA samman grädde och ägg .
FINHACKA basilikan och blanda ner den och salt och peppar
i äggstanningen .
Häll äggstanningen över fyllningen .
TILLSÄTT resten av fetaosten , pinjenötter och finhackad vitlök.
Peta lite med gaffel så att allt blandas .
GRATINERA i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills
pajen har stannat .
GARNERA med halverade tomater och kryddgrönt .
LYCKA  TILL !