måndag 24 juli 2017

GLUTENFRI JORDGUBBSRULLE .8 BITAR.



                 HEJSAN !

Å ,  smaka  på  den  här ,  mmm.... len å go'.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

3 DL  KOKOSFLINGOR ,
3/4  DL  POTATISMJÖL ,
1 1/2  TSK  BAKPULVER ,
3  ÄGG ,
1 1/2  DL  STRÖSOCKER ,

FYLLNING  och  GARNERING :
2 1/2  DL  VISPGRÄDDE ,
250  G  JORDGUBBAR , (färska  eller  tinade)
UGN : 250  GRADER .

SÅ  HÄR GÖR DU :
KLÄ  en  liten  långpanna, 20x 30 cm
med  bakplåtspapper.
Blanda  kokosflingor,  potatismjöl
och  bakpulver.
VISPA  äggen  med  sockret  till  en
riktigt  tjock  och  pösig  smet ,  gärna
med  elvisp .
BLANDA  de  torra  ingredienserna
med  äggmassan  och  bred  ut  smeten
i  formen .
GRÄDDA  kakan  direkt  mitt  i  ugnen
ca  10  minuter .
Stjälp  upp  på  ett  sockrat  papper .
Låt  kakan  svalna  med  formen  över
i  ca  45  minuter.
VISPA  grädden  och  ta  undan  1/3 .
Ta  också  undan  jordgubbar  att  skiva
till  garneringen,  och  mosa  resten  med
en  gaffel .
BLANDA  det  mesta  av  grädden  med
de  mosade  jordgubbarna  och  bred  ut
fyllningen  på  kakan .
Rulla  ihop  till  en  rulle .
TÄCK  rullen  med  resten  av  grädden
och  garnera  med  skivade  jordgubbar.

BJUD  som  dessert  eller  till  kaffet .

LYCKA  TILL !


BRIEOST MED TOPPING 4 PERS.



             HEJSAN !

Snabba  ryck,  och  jättefestligt !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500  G  BRIEOST ,
1  PÄRON ,
2  PLOMMON ,
10  PHYSALIS ,
10  VALNÖTTER ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Låt  osten  få  rumstemperatur  och
lägg  den  på  ett  fat .
Toppa  med  päron  och  plommon
i  klyftor,  physalis  och  valnötter.

LYCKA  TILL !