söndag 9 augusti 2009

FRASIGA PLOMMONGÖMMOR . 10 ST

De här var goda kan DU tro..

5 djupfrysta smördegsplattor
150 g mandelmassa
1 lime
3 - 4 plommon

PENSLING & GARNERING .
Ägg
pärlsocker
flagad mandel .

Så här gör DU :
Låt smördegen tina .

Dela varje platta på mitten .
Kavla ut lite lätt till 10 kvadrater .
Riv mandelmassan .
Pressa ur limesaften.
Blanda , o´fördela i mitten på
smördegsplattorna .
Kärna ur och skär plommonen i klyftor .
Lägg dem på fyllningen .
Vik in deghörnen mot mitten och
tryck ihop till knyten .
Pensla med uppvispat ägg ,
strö på pärlsocker och
mandelspån .
GRÄDDA:
mitt i ugnen i 15 min.

mmm...så goda till en kopp kaffe eller te .
njut !

Blanda , och fördela i mitten på

HASSELBACKSTOMATER .

Har DU ätit detta någon gång ?

Skiva en tomat , nästan ända ner ,
(så som man gör med hasselbackspotatis .)
Stick ner tunnt skivad rödlök och
finhackad basilika mellan skivorna .
Strö över flingsalt och grovmalen peppar .

En tomat/ person .
Kul att prova !